MKÜ´nün 600 öğrencisi Suriyeli sığınmacı

´Uyum-Biz bize sohbetler´ etkinliğinin beşincisi MKÜ´de düzenlendi.

GÜNCEL 29.08.2019 11:23:25 0
MKÜ´nün 600 öğrencisi Suriyeli sığınmacı

Antakya/SES

 Etkinliğe, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu ile Göç İdaresi Hatay İl Müdürü Mustafa Cengiz Bilen de katıldı.
Kadıoğlu´nun moderatörlüğünde, akademisyen Dr. Esra Asıcı, Suriyeli akademisyen Maissa Sayed, GÖÇDER Başkanı Cenk Sarıgöl ve Hayata Destek Derneği Koordinatörü Kevser Pehlivan´ın birlikte yaşam kültürü hakkında bilgilendirmede bulunduğu, göç uzmanı Gamze Furtun´un kurumun yaptığı çalışmaları anlattığı, göç hikâyeleri ile farkındalık arttırıcı bilgilendirme videolarının gösterildiği etkinlikte konuşan Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Ok, 'Yaptığımız faaliyetlere ´Biz bize sohbetler, birlikte biz olacağız´ diyoruz. Bizim ihtilaf etme gibi bir lüksümüz yok. Birbirine düşme, ayrışma, farklı düşünme, değişik düşünme, değişik olma. Bunlar bizim medeniyetimizin kaldıracağı lüksler değil. Bizim bir tek çaremiz var o da ittihat etmek. Bizim bunun dışında bir çaremiz yok' değerlendirmesini yaptı. Göç İdaresi Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Kadıoğlu da kardeşliğin ve bir arada uyum içinde yaşamanın önemini ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi: 'Ötekileştirme yanlışına hiçbir zaman düşmedik, düşmeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her zaman hak ve adaletin peşinde olduk. Kendi vatandaşlarımızla birlikte, din kardeşlerimizin de hakkını koruma peşinde olacağız. Siz misafirlerimizin de bulunduğunuz ülkenin yasal süreçlerine dâhil olmanızı ve uyumun en önemli ögesi olan dil öğrenimine ivedi şekilde ağırlık vermenizi bekliyoruz. Toplumumuzun kurallarına göre hareket etmek hepimizin görevi.'
Hatay´da İl Göç İdaresi Müdürü Bilen, “Ülkemiz pek çok göç hareketine tanıklık etti. Geçmişten bu güne göçe bakış açımız, göçü engellemek değil göçü yönetmek. Biz kültürümüz gereği ülkemizdeki misafirlerimize kucak açıyoruz' diye konuşurken, MKÜ Rektörü Kaya ise, uyum konusunda ülkedeki misafirlere düşen en önemli görevin Türkçe öğrenmek olduğunu söyledi. MKÜ´de 600 Suriyeli öğrenci bulunduğunu anlatan Kaya, “Kapımız, gönlümüz size her zaman açık” dedi. Etkinlikte Türk ve Suriyeli çocuklardan oluşan halk oyunları ekibi halk oyunları gösterilerini de sahneledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23