MKÜ’nün yeni rektörü Eren, görevine başladı

Prof. Dr. Veysel Eren, stratejik eylem planını, ‘Hatay Yüzyılı’ vurgusuyla duyurdu.

EĞITIM 13.12.2022 08:17:00 0
MKÜ’nün yeni rektörü Eren, görevine başladı

İskenderun/SES

Resmî Gazete’de yayımlanan 2022/655 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne (MKÜ) atanan Prof. Dr. Veysel Eren, görevini eski rektör Prof. Dr. Hasan Kaya’dan devraldı.

MKÜ Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlenen törenle üniversite rektörlüğünü başlayan Prof. Dr. Veysel Eren, Türkiye Yüzyılını temele alan sürdürülebilir kalkınma odaklı stratejik eylem planını, ‘Hatay Yüzyılı’ vurgusuyla duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür ettiği devir teslim töreninde konuşan Rektör Eren, “Asırlık geçmişten, asırlık geleceğe giden bir başarı hikayesinin dönüm noktasında, çığır açıcı hedeflerimizle tarih yazmak adına sağlam bir temel üzerinde yükseleceğimizin bilincindeyiz" dedi. 

Konuşmasında yönetsel vizyonunun çerçevesini sunan ve ‘Türkiye yüzyılı idealiyle sürdürülebilir kalkınma amaçlarına paydaş olma’ vizyonunun, tarihsel bir kırılmanın eşiğinde yer alan küresel insanlığa liderlik etme hedefine katkı sunacak bir makro vizyon olduğunu anlatan Rektör Eren, sürdürülebilir kalkınma amaçlarıyla MKÜ yönetim anlayışı arasındaki kesişmeyi öne çıkardığını belirtti. Eren, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kadim şehrimiz ve mümbit ilimiz, tarımdan ticarete, turizmden sanayiye, coğrafi güzelliklerinden tarihi zenginliklerine birçok alanda muhteşem potansiyeli olan bir yerdir. Ancak bu potansiyel henüz yeterince harekete geçirilememiş ve açığa çıkarılamamıştır. Bu potansiyelin ortaya çıkarılmasında ve ilimizin hak ettiği gelişmişlik düzeyine yükselmesinde hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Üniversite olarak bizler tüm akademik ve idari kadrolarımızla bu potansiyelin ortaya çıkarılmasında sorumluluk üstlenmeye hazırız. Üniversite olarak ilimizdeki tüm sektörlerimizle yapıcı iş birlikleri geliştirerek ilin gelişmesine katkı sağlamak ve ülkemizin 'Türkiye Yüzyılı İdeali ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının' bir paydaşı olmak önceliklerimizin başında gelmektedir. Bu amaçların gerçekleşmesi için yönetim olarak temel stratejilerimizden birisi şehrimiz, ülkemiz, dünyamızla bütünleşmek; gücümüzü, birikimimizi, enerjimizi, gayretimizi başta üniversitemizin, ülkemizin ve bölgemizin ideallerini gerçekleştirmek için kullanmak olacaktır. Tüm platformlarda ve her düzeyde, kurum içi ve kurumlar arası, ulusal ve uluslararası ortaklıklar kurmak; yönetimimizin önceliği olacaktır. Medeniyetin kök saldığı ve dünya mirasının taşıyıcısı olan bir şehrin kurumları ve insanlarına yaraşır şekilde herkesin ortak olduğu yeni bir liyakat, adalet ve istişareye dayalı demokratik yönetim kültürünü hep birlikte inşa edeceğiz. Hedeflerimiz büyük, yolumuz uzun ve meşakkatli. Ancak bizler de bu büyük hedefleri gerçekleştirmek için bilgi, anlayış, tecrübe ve hepsinden önemlisi heyecan ve tutkuya sahip insanlarız. Sözünü ettiğimiz bütünleşmeyi tesis edebilmek için; öncelikle kendi içimizde her bir hücremiz ve dokumuzla bütünleşeceğiz" diye konuştu. Öğrencinin merkezde olduğu bir üretim metodunun çağdaş dünyanın eğitim doktrini olduğunu anlatan MKÜ Rektörü Eren, “Araştırma ve topluma hizmet görevlerimizin yanı sıra, en önemli sorumluluğumuz, kuşkusuz, ülkemizin umudu olan gençlerimize sahip olduğumuz bilgi ve tecrübeyle rol-model olarak rehberlik etmektir. Mezunlarımızın acımasız rekabetin hüküm sürdüğü küresel dünyada ayakları üzerinde durabilmeleri ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına katkıda bulunabilmeleri, ancak bizlerin bu sorumluluğumuz çerçevesinde çalışmamıza bağlıdır. Bu üniversite, bu akademik ve idari kadrolar ve her türlü fiziki alt yapı, öncelikle geleceğe ilişkin kariyer hayallerini ve umudunu bizlere bağlayan öğrencilerimiz içindir" dedi.


Anahtar Kelimeler: rektörü görevine başladı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19