MKÜ´ye ´en yeşil ofis´ plaketi

Hatay Mustafa Kemal Üniversite, enVision En Yeşil Ofis Araştırması üniversiteler kategorisinde ilk on sırada yer alarak En Yeşil Ofis plaketi ve sertifikasını aldı.

EĞITIM 10.07.2019 11:43:24 0
MKÜ´ye ´en yeşil ofis´ plaketi

Antakya/SES

 Tören, MKÜ Rektörlüğü makamında yapıldı. MKÜ Rektörü Hasan Kaya ‘En Yeşil Ofis´ kategorisinde Türkiye genelindeki 105 üniversite arasında ilk on içinde yer almaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.
MKÜ´den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'En Yeşil Ofis araştırması gerçekleştiren enVision temsilcisi Kutul Sagay, Rektör Hasan Kaya´ya En Yeşil Ofis plaketi ve sertifikasını takdim etti. Mustafa Kemal Üniversitesi Elektronik Belge Yönetim Sistemi´ne geçtikten sonra iş süreçlerinde verimliliği yakaladığı gibi, kağıt tüketiminde de ciddi anlamda bir tasarruf sağlayarak çevremizin korumasına önemli bir katkı sundu. Eylül 2014 tarihinden itibaren tüm iş süreçlerini Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile yöneten Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde, projenin başlangıcından bugüne kadar geçen sürede; elektronik işlemlere bağlı olarak azalan kağıt miktarı sayesinde 1.982 ağaç kesilmekten kurtarıldı, yaklaşık 10 milyon litre su tasarrufu sağlandı, 559 ton karbondioksit salınımı engellendi ve 39 ton atık önlendi. Böylelikle yaklaşık olarak 16 milyon adet A4 kağıdın çöpe gitmesi de önlenmiş oldu. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kullanılmaya başlandıktan sonra; üniversitede iş süreçleri optimize edilerek ciddi bir zaman ve maliyet tasarrufu sağlandığını belirtti.´
Açıklamaya göre, Elektronik Belge Yönetimi Sistemi sayesinde evrakla yürütülen iş süreçlerinin otomatik hale geldiğini belirten rektör Kaya, şu değerlendirmeyi yaptı: “Karar verme süreçlerimiz hızlandı, işlem kuyrukları ve tamamlanma süresi kısaldı, insan hataları ortadan kalktı, kurum içi iletişim kanalları daha iyi hale geldi. Daha da önemlisi evrakların kaybolma riski ortadan kalktığı gibi, aranan bir evrakın bulunma süresi birkaç saniyeye kadar düştü.”
Araştırmayı gerçekleştiren enVision temsilcisi Kutlu Sagay, rektörlük binasındaki En Yeşil Ofis plaketi ve sertifikasını töreninde şunları söyledi: “Yeni teknolojiler, iş hayatını kolaylaştırırken ve verimliliği artırırken, bir yandan da doğamızın korunmasına katkı sunuyor. Elektronik Belge Yönetim Sistemlerinin bu anlamda önemli bir rolü var. En Yeşil Ofis Araştırmasını önceki yıllarda Yerel Yönetimler ve Elektrik sektörlerinde gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise Yükseköğretim sektörünü mercek altına aldık. Listede ilk on içinde yer alan Mustafa Kemal Üniversitesi´ni tebrik eder, çevreye olan duyarlılıklarından ötürü rektörümüzün şahsında tüm üniversite çalışanlarına teşekkür ederiz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22