MKÜ´ye narenciye ziyareti

Mustaa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya ve yönetimi, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer ve YK üyesi Hasan Uzun´la narenciye üzerine yapılan çalışma ve proje

EĞITIM 4.10.2017 10:29:04 0
MKÜ´ye narenciye ziyareti

MKÜ Rektörü Kaya´nın makamındaki görüşmeye, rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç, MKÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Erhan Yengil ile Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Celil Toplu, Prof. Dr. A. Erhan Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Müge U. Kamiloğlu da katıldı. 

Ziyarette, MKÜ´nün turunçgiller ve subtropik meyveler konusunda yaptığı çalışmalar ve Dörtyol´da bulunan ´Bahçe 70´ olarak belirtilen alanda yürütülen ve tamamlanan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunudu. TÜBİTAK tarafından desteklenen ´Turunçgillerde Sektörel Gelişim ve İhracat Şansını Artıracak Çeşit ve Anaç´ projesi, Narenciye Tanıtım Grubu tarafından desteklenen Turunçgil çeşit geliştirme projesine ait tesis edilmiş 23 yeni mandarin ve portakal çeşidini esas alan ´Yeni Turunçgil Çeşitlerinin Adaptasyon ve İntrodüksiyon´ projesi ile Narenciye Tanıtım Grubu tarafından desteklenen ´Portakal ve Mandarin Çeşitleri Geliştirme Projesi´ de görüşüldü. MKÜ´den yapılan açıklamaya göre, öğretim üyeleri, ısıtmalı-soğutmalı projeler ve tam otomatik modern fidan yetiştiriciliği için sera tesis edildiğini, projeler kapsamında melezleme, mutasyon, seleksiyon gibi ıslah yöntemleriyle ileride çeşit adayı olabilecek, ülke ve bölge turunçgil sektörüne önemli katkılar sağlayacak materyaller yetiştirilildiğini, farklı lokasyonlarda adaptasyon parsellerinin kurulacağını ifade etti. Ziyarette, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliğinin da Dörtyol mandarinine coğrafi işaret alma çalışmasına MKÜ´nün destek verebileceği de kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: narenciye ziyareti

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23