MKÜ´ye Teknoloji ve AR-GE Merkezi

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Teknoloji ve AR-GE Uygulama Araştırma Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından törenle açıldı.

EĞITIM 5.03.2018 10:57:28 0
MKÜ´ye Teknoloji ve AR-GE Merkezi

MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsündeki törene, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Orhan Karasayar, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, üniversitenin akademik personeli ve öğrenciler de katıldı.
MKÜ Teknoloji ve AR-GE Uygulama Araştırma Merkezinin açılışında konuşan rektör Kaya, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 3 endüstrisi ile eğitime başlayan üniversitede, 12 fakülte, 6 yüksekokul, 11 meslek yüksekokul, 3 enstitüde 20 binin üzerinde öğrencinin eğitim aldığını belirtti. MKÜ´nün istikrarlı bir geliştiğini ifade eden Kaya, 'Üniversiteler yöresel, bölgesel ve küresel olarak yaşamsal refah için bilgiyi yaratır, korur ve yayar. Modern dünyada üniversitelerin görevi; eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet olarak üç ana başlık altında toplanır. Üniversitenin Merkez Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı il ve bölge ile ülkede sağlık, tarım ve sanayi gibi alanlarda üniversitelerin, özel sektörün, kamu kurum ve kuruluşların ihtiyaç duyduğu analizlerin modern cihazlar ve güncel yöntemlerle geliştiği bir Ar-Ge Merkezi durumunda' dedi.

Özlü: Üniversitelerde Ar-Ge seferberliği başlattık
Merkezin açılışını katörene katılanlarla birlikte yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, 'Üniversitelerde Ar-Ge seferberliği başlattık. Üniversite bilim işbirliğini ülkemizin gelişmesi yolunda en önemli araçlardan biri olarak görüyoruz. Emek yoğun üretimden, teknoloji yoğun üretime doğru giden sanayimizin bilgi ve bilimle çağı yakalayacağını biliyoruz. Bu araştırma, geliştirmeye, inovasyona, tasarıma her zamankinden daha fazla yatırım yapıyoruz. Bugün itibariyle ülkede toplam 997 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısına ulaştık. Hedefimiz bu yılsonu itibariyle 1.000 Ar-Ge Merkezi ve 250 Tasarım Merkezi hedefini yakalamak. Bu merkezlerle Türkiye´nin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunacağız. Üniversitelerdeki anabilim dalları, anabilim dalları başkanları, doktora öğrencileri ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerimizi özel sektörün Ar-Ge merkezlerinde müşterek çalışmayı öngören bir program icra edeceğiz. Amacımız daha çok endüstriyel doktora, yani endüstrinin ihtiyacı olan konularda öğrencilerimiz doktora yapmalarına teşvik edeceğiz' diye konuştu.
Merkezin açılış kurdelesini kesen Özlü, MARGEM´i gezip, personelden bilgi aldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04