MKÜ'ye kornea nakil merkezi 

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından kornea nakil merkezi olarak yetkilendirildi.

SAĞLIK 14.09.2022 16:24:00 0
MKÜ

İskenderun/SES
MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı İlhan'ın sorumluluğunda kurulan Kornea Birimi ve Kornea Nakil Merkezi faaliyetine başladı.
Bugüne kadar Hatay’da kamu hastanelerinde yapılamayan kornea naklinin MKÜ hastanesinde yapılmaya başlamasıyla hastalar kornea nakli için Adana, Gaziantep, Ankara gibi büyük kentlerdeki sağlık merkezlerine gitmek zorunda kalmayıp, aynı tedaviyi Antakya'da da alabileceği belirtilen üniversitenin açıklamasında merkez hakkında değerlendirmede bulunan Doç. Dr. İlhan, şunlara yer verildi: "Kornea gözün en ön kısmındaki saydam tabakadır. Bu organın hastalıklarında saydam tabaka saydamlığını yitirebilir ve kalıcı görme azlığı gelişebilir. Böyle durumlarda hastalıklı korneayı yeni bir kornea ile değiştirme yani kornea nakli işlemi hastanın görme düzeyini artırabilir. İlde geçirilmiş kornea hastalığına bağlı görme azlığı hatta körlük yaşayan birçok hasta olmasına rağmen bu hastaların büyük kısmının tedaviye ulaşamadıklarını gördük ve hastalarımıza bu hizmeti sunmak için eksiklerimizi giderdik. Gelinen bu noktada Mustafa Kemal Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı tarafından kornea nakil merkezi olarak yetkilendirildi ve merkezimiz hizmet vermeye başladı. Hedefimiz çok kısa bir süre içinde kornea hastalıklarının tedavisinde güncel tıbbi uygulamaların tamamını hastalarımız için ulaşılabilir hale getirmek ve yapacağımız çalışmalarla bu bilim dalında öncü bir rol oynamak."
 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19