HBB Meclisinden deprem sonrası geçici yapılaşma kararı

Arsuz Belediye Meclisinin deprem sonrası geçici yapılaşmanın önünü açan kararı Hatay'ın 15 ilçesinde uygulanmasına karar verildi.

HATAY 12.05.2023 11:01:00 0
HBB Meclisinden deprem sonrası geçici yapılaşma kararı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 6 ve 20 Şubat depremlerinde yaşanan yıkımların ardından barınma ve ticari faaliyetlerin geçici olarak yürütülebilmesi için  15 ilçede geçici yapılaşmaya yönelik karar aldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Meclisi, 6 ve 20 Şubat depremlerinde yaşanan yıkımların ardından barınma ve ticari faaliyetlerin geçici olarak yürütülebilmesi için  yer ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla 15 ilçe sınırları içerisinde geçici yapılaşmaya yönelik düzenleme kararı aldı.

HBB Meclisi, Arsuz Belediye meclisinin 07.04.2023 tarih ve 30 sayılı kararı ile belirlenen yapım şartlarının onaylanması talebi ile ilgili gelen teklifle ilgili komisyon raporunu oybirliğiyle karara bağladı. Kararla, uygulama alanı genişletilerek Arsuz Belediyesi’nin geçici yapılaşma düzenlemesi Hatay’ın 15 ilçesinde uygulanabilecek.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 yılı Mayıs ayı toplantısı EXPO alanında bulunan Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşti. 
Başkan Vekili Fedai Yücedal yönetiminde yapılan toplantıda 68 gündem ve 1 ek olmak üzere 69 madde görüşüldü.

Depremde gecikmeli arama kurtarma gerginleştirdi

Gündeme geçilmeden önce depremde kamu kurumlarının arama kurtarma çalışmalarına gecikmeli ulaşması yönünde gruplar arasındaki tartışma nın yaşandığı toplantıda, Hatay Büyükşehir Belediyesinin Akdeniz’de yer alan belediyelerin oluşturduğu Medcities organizasyonuna üyeliği meclis tarafından onaylandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi 2022 Mali Yılı Gelir-Gider Kesin Hesap Cetvellerinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz belediye Meclisi tarafından kararın onaylanmasının ardından şu değerlendirmeyi yapmıştı: “Biz burada depremde her şeyini kaybeden ve ailesiyle birlikte başını sokacak geçici yerler yapan vatandaşlarımızın geçici yapılarıyla ilgili, yasal olarak nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük. Bu noktadan hareket ettik. Şu anda birileri kendi kafasına göre geçici yerleşim yeri yapmaya çalışıyor. Ve yasal olmadığı için sürekli şikâyetler geliyor. Şikâyet geldiği için yetkili personelimizi bu alanlara gönderiyoruz. Deprem felaketinde her şeyini kaybeden vatandaşlarımıza biz de yardımcı olmak istiyoruz. Fakat yasalar buna engel oluyor. Buradan yola çıkarak bir kural ve ruhsata bağlamak istedik. Ama bütün bunları yaparken de bir yıl, iki yıl, üç yıl, beş yıla kadar geçici olarak ruhsat verip, bu işlemi yapacak kişinin de kabul edecek şekilde yapmasını sağlamak istedik. Yani karşılıklı şartları koyarak, imzasını alarak kabul edecekleri şekilde karar aldık. Burada amacımız hem bu geçiş sürecini yasal olarak gerçekleştirmek, hem de isteyen vatandaşların kendi imkânlarıyla mağduriyetini gidermek için yaptığı bu çalışmalara yardımcı olmak. Yeşil alana, başkasının parseline, hazine arazisine izin verilmesi gibi bir yetkimiz zaten yok. İmarda çok acele etmek istemiyoruz. Çok bileşenli çalışma gerektirir. Bu nedenle geçici planımızı geçerli kılıp, bir süreliğine ihtiyacı karşılamak istiyoruz. İmarın yeniden şekilleneceği ilimizde ve Arsuz’umuzda, sağlam temeller üzerine doğru adımlar atarak yapmak istiyoruz.”

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19