"Mobbingle Mücadele Destek Hattı” 

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (YENİ SENDİKA) tarafından “Mobbingle Mücadele Destek Hattı” kuruldu.

GÜNCEL 2.11.2022 16:32:00 0

İskenderun/SES
Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Osman Nuri Kundakçı, Türkiye’de ilk kez oluşturulan destek hatının internet üzerindeki özel bir modülden ve anlık iletişim uygulamaları üzerinden yönetileceğini belirtti.
"Çalışma hayatının vebası” olarak nitelendirdiği iş yerlerindeki mobbing davranışlarının sağlık sektöründe de yoğun bir şekilde görüldüğünü ifade eden Kundakçı, "Yapılan çalışmalar, sağlık profesyonellerinin yüzde 40’lara varan oranlarda kasten mobbinge maruz kaldığı, yüzde 90'ın üzerinde de bir veya birden fazla mobbing davranışıyla karşılaşıldığı ve çalışanların çoğunun iş yerinde çalışma arkadaşlarının bu tür davranışlarına maruz kaldıklarına ve tanık olduğunu gösterdi" açıklamasını yaptı. Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) ve YENİ SENDİKA Genel Merkezi işbirliğiyle Mobbingle Mücadele Destek Hattı protokolünün, Ankara’da genel başkanlar tarafından imzalandığını anlatan Kundakçı, şu değerlendirmede bulundu: "Projeyle Türkiye’de bir ilke imza atıldı Bu hattı, başta kadın sağlık çalışanları olmak üzere tüm sağlık ve sosyal hizmet profesyonelleri için kurduk. Mobbing kavramının doğru anlaşılması ve mobbingle mücadele konusunda en yetkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan MEYAD uzmanları ve bilirkişileri ile birlikte yürüteceğimiz çalışmanın, Türkiye’de çok önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Yüzbinlerce çalışanın korkulu rüyası olan, iş çatışması, istifa ve hatta kimi zaman intihar vakaları ile sonuçlanan mobbingle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz."
Mobbingle mücadeleyi sorumluluk olarak görüp, katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten YENİ SENDİKA Hatay İl Temsilcisi Kundakçı, "Bu hat, aynı zamanda aslında her şeyin mobbing olmadığını ifade etmenin yanı sıra, mobbing kavramının çalışanlar tarafından da kolayca tüketilebilen ve içi boşaltılabilen bir kavram olduğunu anlatmaya çalışacak. Yapılacak uzman görüşmeleri ile gerçekten de mobbinge maruz kalan mağdurların doğru şekilde tespit edilebilmesini sağlayacağız. Mobbingle mücadele destek hattına başvurular, 0551.0949911 nolu WhatsApp uygulaması üzerinden anlık iletilerle yapılabilencek. Bunun yanında yenisendika.org internet sitesi üzerinden de özel bir modül oluşturduk. Bu modülde, mobbinge maruz kaldığını düşünen mağdurların kendilerini ayrıntılı şekilde ifade edebilmeleri ve başvuruda bulunabilmelerine olanak sağlanacak. Uzmanlar tarafından yapılan incelmenin ardından başvurunun değerlendirilmesi sonucunda gerekirse idari veya hukuki başvurular yapılacak. Süreç bizim yetkili organlarımız ve avukatlar tarafından da takip edilecek” dedi. 
 


Anahtar Kelimeler: "Mobbingle Mücadele Destek Hattı”

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19