‘Moda ve tasarım projesi´ onaylandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı DOĞAKA´nın Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki Hatay İpek Sürdürülebilir Moda ve Tasarım Merkezi Projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

GÜNCEL 26.07.2019 11:09:38 0
‘Moda ve tasarım  projesi´ onaylandı

Nesrin Geyik/İskenderun

Ajansın 2019 yılı mali destek programlarına 53´ü Hatay´dan olmak üzere 129 proje başvurusu yapıldı. Bu projeler için ayrılan bütçe ise 27 milyon lira.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı´nın 89. Yönetim Kurulu Toplantısı, Arsuz Kaymakamlığı salonunda DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın başkanlığında yapıldı. toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın yanı sıra, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ile TR 63 illerinden gelen ilgililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında 2019 programına başvurularla ilgili bilgi veren Vali Rahmi Doğan, DOĞAKA´nın destek mekanizmaları arasında yer alan Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki Hatay İpek Sürdürülebilir Moda ve Tasarım Merkezi Projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti. Vali Doğan, projenin uygulamaya başvuru sahibi Hatay Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak sözleşmenin ardından başlatılacağını bildirdi. Kahramanmaraş Metal Mutfak Eşya Test Analiz ve Ar-ge Merkezi ve Osmaniye Denetimli Serbestlik Hizmetleri Sürekli Eğitim Merkezi projelerinde başvuru sürecinin de tamamlandığı bilgisini paylaşan Vali Doğan, son onay için konunun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulacağını kaydetti. Yine Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki Hatay Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim Araştırma ve Kontrol Merkezi´nde başvurunun tamamlandığını ifade eden Doğan, Hatay Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Kullanım Tesisi ile İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi projelerinde başvuru işlemleri devam ettiğini söyledi.

42 milyon avroluk projeye fon desteği
Diğer ulusal ve uluslararası fonlardan bölgeye kaynak sağlamaya yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Doğan, şunları kaydetti: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dünya Bankası işbirliği içerisinde hazırlanan ve Avrupa Birliğine sunulan 42 Milyon Euro tutarındaki proje başvurusu uygun bulunmuştur. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizle ile birlikte 10 ilde uygulanacak olan projenin uygulama detayları Dünya Bankası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ajansımız ilgili personelleri tarafından hazırlanmaktadır. Uygulamanın 2020 yılı Ocak ayında başlaması planlanmaktadır.”

Hatay´ın gıda raporu tamamlandı
Bölgedeki sektörlerin ve firmaların tanıtımına yönelik çalıştay, konferans ve fuar gibi organizasyonlara destek sağlayan DOĞAKA´nın, bu kapsamda ‘Filtre Sektörü Değer Zinciri Çalıştayı´nı gerçekleştirdiğini ve Gaziantep´te yapılan ‘Sürdürülebilir Turizm ve Bölgesel İşbirliği Toplantısı´na katılım sağlandığını da aktaran Vali Doğan, sektörel tanıtım filmlerinin hazırlanması ve yayınlanmasının sürdürüldüğünü, araştırma ve analiz çalışmaları kapsamında ise Ajansın uzmanları tarafından hazırlanan Hatay İli Gıda Sektör Raporu çalışmalarının da tamamlandığını sözlerine ekledi.

Yeni döneme Hatay´dan 53 proje
Vali Doğan 2019 mali destek programlarına başvurularla ilgili ise şu bilgileri paylaştı: “Bilindiği üzere 2019 Yılı Mali Destek Programları 22 Ocak 2019 tarihinde ilan edilmiştir. Mesleki eğitim altyapısının iyileştirilmesi, seracılık yatırımlarının yaygınlaştırılması ve az gelişmiş ilçelerde ekonomik ve sosyal altyapının geliştirilmesine yönelik programlara başvuru süreci 5 Nisan 2019 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır.Tüm programlarda Ajansımıza Hatay ilinde 53, Kahramanmaraş ilinden 41 ve Osmaniye ilinden 35 olmak üzere toplam 129 adet proje başvurusu alınmıştır. Destek programlarının toplam bütçesi 27 milyon lira olup Ajansımızdan talep edilen destek miktarı 51 milyon 425 bin liradır. Alınan başvurularla ilgili değerlendirme çalışmaları tamamlanmıştır.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57