‘Mor Otobüs’ Hatay’da

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, deprem bölgesindeki kadınlarla dayanışmaya dönüşüyor.

HATAY 7.03.2023 07:06:00 0
‘Mor Otobüs’ Hatay’da

Arsuz Kent Konseyi’nin evsahipliğinde Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği, Arsuz Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ile Gaziantep Çepnileri Derneği katkılarıyla Dünya Kadınlar Günü haftasında hijyen paketi dağıtımı yapılacak. 11 Mart Cumartesi gününe kadar devam edecek dağıtım etkinliği 8 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da Karaağaç Semt Pazarı Çadır Kamp’ında başlatılacak, 18 yerleşim biriminde kadınlara ulaşılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB’nin kadın çalışanlarının hazırladığı kadınlar için şampuan, hijyenik ped, diş fırçası gibi en temel ihtiyaçların bulunduğu on binlerce hijyen paketi bölgeye gönderiliyor. Hazırlanan paketler, 8 Mart’ta Samandağ, İskenderun ve Antakya’daki çadır yerleşimlerinde yaşayan kadınlara teslim edilecek.

İBB’DEN KADIN MERKEZLERİ

Öte yandan yapılan ihtiyaç analizi doğrultusunda Samandağ ve Hatay merkezde İBB Kadın çadırları kuruluyor. Çadırlarda kadınlara yönelik psikolojik destek, sosyal destek, sağlık danışmanlığı, anne bebek danışmanlığı, hukuki danışmanlık, atölye çalışmaları gibi hizmetler sunulacak. İhtiyaca yönelik olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve içinde diş macunu, diş fırçası, şampuan, ped, sıvı sabun, traş köpüğü, traş bıçağı, tırnak makası, tarak, saç fırçası, kâğıt mendil ve tekli sabundan oluşan hijyen çantaları, bölgeye gönderilen Mor Otobüs ile dağıtılacak. Mor Otobüs, bölgedeki kırsal alanlara da giderek ihtiyaçlara yönelik hizmet sunacak.

MOR NOKTALAR KURULUYOR

Ayrıca Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile imzalanan mutabakat metni ile Mor Yerleşkeler kurulacak. Şiddetten arınmış güvenli alanlar olan Mor noktalarda; her yaş grubuna yönelik psikososyal destek sağlanacak. Kadın sağlığı konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülecek ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik eğitimler verilecek. 


Anahtar Kelimeler: Otobüs’ Hatay’

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19