Müftü Şekerci: Anmaktan çok anlamaya çalışmalıyız

Mevlid Kandili dün gece kutlandı.

GÜNCEL 9.11.2019 09:49:06 0
Müftü Şekerci: Anmaktan çok anlamaya çalışmalıyız

Akın Bodur/İskenderun

Hz. Muhammed´in doğumunu simgeleyen Mevlid Kandili dün gece kutlandı. İskenderun Kaptan Paşa Camiinde dün akşam ve yatsı namazı arasında Mevlit Kandili için kutlama yapıldı, etkinlikte Kızılay İskenderun Şubesi de bin kişiye kavurma dağıttı.
İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, Mevlid Kandilinin, Hz. Muhammed´in doğum günü nedeniyle kutlandığını ve doğumu izleyen sonraki yedi günün Mevlid-i Nebi Haftası olarak belirlendiğini anımsattı. Makamında dün düzenlediği toplantıda, Hz. Muhammed´in 1458 yıl önce dünyaya geldiğini anlatan müftü Şekerci, 'Biz, yaşadığımız zaman dilimi içende hengamelerimizden daha fazla Hz. Muhammed´in getirdiği kurtarıcı ve hayat veren mesajlarına muhtacız. Özellikle aile bağlarında kaybolmaya yüz tutmuş değerleri, boşanma olaylarının bu kadar arttığı bir zaman diliminde Kur´an ve Hz. Muhammed´in aileye bakış açısını ve aile değerlerini bu asırdaki insanların idrakine sunmamız gerekmektedir' dedi. Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftasının bu yılki temasının 'Hz. peygamber ve Aile' olarak belirlediğini anımsatan İskenderun Müftüsü Şekerci, müftülük olarak hafta boyunca düzenleyecekleri etkinliklerle, Hz. Muhammed´i anmaktan çok anlamayı ve yaşantısını hayat felsefesi olarak örnek alınması gerektiğini ifade etmeye çalışacaklarını belirtti. Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında 11 Kasım Pazartesi günü İSTE Mustafa Yazıcı Devlet konservatuarı konferans salonunda düzenlenecek 'Hz. Muhammed´ ve aile' konferansının konuşmacısının Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç olacağını belirten müftü Şekerci, kentte protokol, resmi kurum ve esnaf ile hasta ve şehit ailelerini ziyaret edeceklerini, 13 Kasım Çarşamba günü Belediye Kültür Sarayında Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanı Mustafa Soytürk´ün konuşmacı olacağı konferans düzenleyeceklerini de ifade etti.
Hatay Valisi Rahmi Doğan, 'Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamak için bir fırsat, İslam´ı müjdeleyen rahmet elçisi Sevgili Peygamberimizin, engin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını, yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yenilenme zamanıdır' açıklamasını yaptı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da şu değerlendirmeyi yaptı: 'Peygamberimiz bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir. İslam dini ile âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz.'
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da 'Kandillerin toplum hayatında çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Mevlid Kandili de bu özel günlerin başında yer almaktadır. İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Hz. Muhammed´in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran, gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle yaratılış ve var oluşun sırrını anlamaya, bilgi, inanç ve selâmete çağıran peygamberimiz, bütün ahlâki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir kişidir. Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu, günümüzde daha iyi anlaşılmaktadır. Mevlid Kandili, peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır' değerlendirmesini yaptı.
Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ise 'Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam´ı müjdeleyen peygamberimizdir. Toplumsal barışı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği hedefleyen, çatışma yerine, tüm insanlığın bir arada huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir dünya kurmayı öngören peygamberimizi sevmek ve onu örnek almak, onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirmek önemlidir' görüşünü kaydetti. AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu da 'Hz. Peygamberimiz, bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. İslam dini bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. İslam dini ile âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Peygamberimiz, hayatı boyunca, bizlere dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, kimseyi kırmamayı, iyilikte yarışmayı, yararlı insan olmayı öğütlemiştir” sözleriyle düşüncelerini ifade etti. Saadet Partisi (SP) Dörtyol İlçe Başkanı Yusuf Çiçek ise 'Manevi huzur olmadan maddi huzuru bulmak mümkün değildir. Peygamber Efendimiz sadece İslam alemi için değil bütün insanlık için bir kurtuluş müjdesidir. Adaletle yönetilen, barış ve huzur dolu bir dünya, ancak O´nun getirdiği ilahi prensipler üzerine inşa edilebilir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa´in doğum yıldönümünü idrak ettiğimiz bu gece, İslam´ı tam manasıyla anlamak ve şuurlanmak için bir fırsattır. Bu gece vesilesiyle herkesi peygamber efendimizin örnek hayatını ve mücadelesini yeniden hatırlamaya davet ediyorum. Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber Efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve gözyaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak O´nun rehberliği ile mümkün olacaktır' açıklamasını yaptı. AKP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Sara Gök ise 'Mevlit Kandili, insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren bu nebevî silsilenin son peygamberi Hz. Muhammed´in dünyayı teşrif ettiği gecedir' görüşünü kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00