Muhasebeciler sorunlarını görüştü

Muhasebeci ve mali müşavirler, meslek sorunlarını Akdeniz Odaları Platformu Toplantısında konuşup, değerlendirmeye aldı.

GÜNCEL 11.04.2018 10:51:45 0
Muhasebeciler sorunlarını görüştü

Orhan Yıldız/İskenderun

´Meslek Sorunları Değerlendirme Platformu´nda konuşan TÜRMOB Genel sekreteri Yahya Arıkan, TURMOB´un çalışmaları ve yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verdi. İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım da, platformun amacının yerelde olan sıkıntıların üst kuruluş TURMOB´a aktarılmasının sağlanması olduğunu ifade etti. Yıldırım, 'Meslektaşlarımız ne kadar bilgili ne kadar arzulu olsalar, mesleği icra ederken titizlik gösterseler de muhatabımız olan mükelleflerin bizim kadar hassas olmadığını görebiliyoruz. Mükelleflerin vergi, sigorta, muhatap kaldıkları konularda da eğitilmesi ve bilgilendirilmesi gerekir. TÜRMOB olarak eğitimlere önem veriyor, hassas davranıyoruz. Mesleki anlamda haksız rekabet uygulamasında yeterli mesleki özenin gösterilmesi, meslektaşlarımızın mesleki anlamda yeterli özenin gösterilmesi konusunda da kendi meslektaşlarına fikirlerini aktarması gerekir. Bu haksız rekabette yararlı olacaktır' dedi.

Toplantıya İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının evsahipliğinde düzenlenen toplantıya, TÜRMOB Genel sekreteri Yahya Arıkan, Antalya Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Alanya Odası Başkanı Kerim Gökçeoğlu, Manavgat Odası Başkanı Nezih Özgenç, Mersin Odası Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, Adana Odası Başkanı Ali Farsak, Osmaniye Odası Başkanı Seydi Gülsoy, Kahramanmaraş Odası Başkanı Halit Alçı, Hatay Odası Başkanı Tahsin Kırık ve İskenderun Odası Başkanı Yıldırım ve yönetimi katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22