Muhasebeciler: Biz de deprem mağduruyuz

Yazılı açıklama ile kamuoyunu ve mükellefleri bilgilendiren muhasebeci ve mali müşavirler taleplerini dile getirdi

EKONOMI 20.07.2023 14:38:00 0
Muhasebeciler: Biz de deprem mağduruyuz

Gider maliyetlerinin 4-5 kat artması, mükelleflerden alınan ücretlerin sabit kalması nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini belirten İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası  (İSMO) yönetimi gerekli artışın yapılmaması durumunda bir çok mali müşavirin işyerini kapatma tehlikesi karşısında olduğunu belirtti.

İSMO Yönetim Kurulu, artan maliyetlere karşın gelir oranlarının bunun çok altında kalmasının hizmet kalitesini de ciddi etkilediğini belirtti. İSMO Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, “Meslek olarak yoğun iş yükünün altında ezilirken, akademik bir mesleğin mensubu olarak, olması gereken yaşam kalitesinden çok uzaktayız. Personellerimize hak ettikleri ücretleri veremeyecek durumdayız” denildi.

“Vedalaşmak zorunda kalabiliriz”

Mükelleflerden de taleplere yer verilen aynı açıklamada, şu talep ve değerlendirmelere yer verildi:

“Meslek olarak yoğun iş yükünün altında ezilirken, akademik bir mesleğin mensubu olarak, olması gereken yaşam kalitesinden çok uzaktayız. Personellerimize hak ettikleri ücretleri veremeyecek durumdayız. Bu piyasa şartlarında ve yılın sadece belli dönemlerinde muhasebe ücretlerine yapılacak %30 - %40 oranlı artış yeterli olmayacaktır. Meslektaşlarımız mevcut ücretlerle veya küçük ücret artışlarıyla sorun geçiştirilebilecek gibi değildir. Radikal çözümler üretemediğimiz takdirde, biz ya bürolarımızı kapatmak ya da küçülerek bazı mükelleflerimizle vedalaşmak zorunda kalacağız.

Pandemi ve sonrası mükelleflerimizin yanındaydık

Mükelleflerimizden ricamız; bizler de deprem mağduru iken; deprem ve öncesi pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği, zayi belgesi, sigorta firmaları ile bankaların mizan ve beyanname istemleri, EYT çıkış işlemleri, deprem devlet destekleri vb gibi birçok ekstra işler olmasına rağmen, bu hizmetlerden hiçbir ek ücret talep etmeden mükelleflerimizin yanında olduk.

Mükelleflere ‘ücretleri iyileştirin’ çağrısı

Hep birlikte yaşadığımız depremin etkileri devam ederken, mali müşavirlerin sürdürülebilir ve kaliteli muhasebe yapılabilmesi için, enflasyon karşısında erimiş olan muhasebe ücretlerinde iyileştirme yapınız. Piyasa koşullarını gözeterek, lütfen Mali Müşavirinizin ücret artışı talepleri konusunda hassas davranarak 23 Temmuz’dan itibaren kabul edilebilir ücret artışı sağlayınız.”


Anahtar Kelimeler: Muhasebeciler: deprem mağduruyuz

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19