Muhasebecilere ‘belge birleşmesi ve e-uygulama´ semineri

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, üyelerine yönelik ‘Muhtasar ve aylık prim belgesi birleşmesi ile E-Uygulamalar´ konulu seminer düzenledi.

4.12.2017 10:52:42 0
Muhasebecilere ‘belge birleşmesi ve e-uygulama´ semineri

İTSO´daki seminere konuşmacı olarak, Türkiye Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler (TÜRMOB) Odaları Birliği Genel Başkanı A. Masis Yontan, İstanbul SMMMO Eğitmeni İnci Şalcı ve eğitimen Erhan Sular katıldı. 

Seminerin açılışında konuşan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, “Oda olarak mevzuatları ve yeni çıkan kanunları takip edebilmek, mükelleflerimize daha hızlı ve teknolojik hizmetler verebilmek için bu tür eğitimlere ağırlık veriyoruz” dedi.
Seminerde konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Yontan, “Mesleğimizde teknolojiyi yakalamak için eğitimler olmazsa olmazımızdır. Meslek mensupları olarak hayatımız eğitimle geçiyor. Dünya hızla gelişiyor. Mesleğimiz bu dünyanın en dinamik en hareketli meselelerinden biri. Bizler de muhasebeciler olarak bu değişim ve gelişime ayak uydurmak zorundayız. TÜRMOB olarak en çok önem verdiğimiz konular eğitim ve kurumsallaşma. Muhasebeciler olarak işletmelerin yükünü hafifletmenin yanı sıra yol haritalarında yer alacağız. Çalışma kapasitemizi arttıracağız. Yeni iş alanlarına yöneleceğiz. Artık muhasebeci defter tutan, kaydeden değil, muhasebe danışman olacak, denetçi olacaktır. Dünya dijitalleşiyor, tüm işlemler bilgisayar ortamında yapılıyor. Bizim mesleğimizde de artık birçok işlemler ve kayıtlar bilgisayar verilerine yüklenerek yapılıyor. Mevzuatta belirtilen değişiklikleri yakından takip ederek bu verilerinden istifade edeceksiniz. Bu bilgileri en iyi şekilde öğrenmek durumundayız” dedi. Ticari işletmelerin başarısında kar ve zararında muhasebeci ve mali müşavirlerin köprü vazifesi gördüğünü anlatan Yontan, şunları söyledi: “İşiniz sadece defter tutup mükelleften aidat parası toplamak olmasın. Fırsat buldukça mükelleflerinizi ziyaret edin, hal hatırlarını sorun, İşletmelerin hak ve hukuklarını gözetmek durumundayız. İşletmelerin yol haritasında yer alarak sürekliliğine ve devamlılığına katkı sağlayacağız.”
İstanbul SMMMO eğitmeni Şalcı da, muhasebede e-ugulamalar; eğitmen Sular ise muhtasar beyannamesinde aylık prim hizmet beyannamesi´ konusunda çıkan kanun ve yönetmeliklerde muhasebecilerin izleyecekleri yol ve özellikle internet ortamında gerçekleştirecekleri işlemler hakkında bilgi verdi. Seminer sonunda konuşmacılara oda adına Alaaddin Özbülbül ve Merih Hasan Yıldırım tarafından plaket verilip, teşekkür edildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00