Muhasebecilere, dönüşüm eğitimi

İskenderun Serbest Muhasebeci v Mali Müşavirler Odası, üyelerine yönelik meslek içi eğitimi sürdürüyor. Oda tarafından İTSO´da düzenlenen eğitimde, ‘e-bildirge, e-defter beyan sistemi, muhtasar ve aylık prim belgesi birleşmesi ile e-uy

İSKENDERUN 19.01.2018 17:28:19 0
Muhasebecilere, dönüşüm eğitimi

 

Eğitimin açılışında konuşan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, 'Eğitim seminerleriyle meslektaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Bir anlamda teknolojiye yatırım yaparak bilgilerimizi güncelliyoruz' dedi ve haksız rekabetin önlenmesi ve maliye ile sıkıntı yaşanmaması için makbuz kesilmesine özen gösterilmesini de istedi.
74 odada eğitmenlerle eğitimler vermeyi hedeflediklerini ifade eden TÜRMOB Genel Başkanı Cemal Yükselen de, 'Dünyada olduğu gibi hepimiz zorunlu mesleki eğitim çalışmaları içerisinde olma zorunluluğumuz vardır. TÜRMOB olarak ücretle değil hizmetle rekabet edebilmenin ortam ve koşulları ile ilgili çalışmalarımızın da son aşamasına geldik. Zamana endeksli ücret tarifesi bizim temel yaptırım uygulamalarımızdan bir tanesi. bununla ilgili komite çalışmaları yaptık ve Gelir İdaresi Başkanlığına sunduk. 2019´a hazırlamaya çalışılıyor. 2019´a yönelik olarak çalışmaya devam ediyoruz. Mesleğimiz çok teknolojik yazılımlarla ileriye doğru gidiyor. Birkaç yıl içerisinde mesleğimiz tam anlamıyla bir danışmanlığa doğru gidiyor. Her şey artık elektronik ortamda yer almaya başladı. Evraklar da, elektronik ortamda ve Gelir İdaresi Başkanlığı da bizi o tarafa doğru götürüyor. İşlemler artık elektronik ortamda yapılacak diyebiliriz. Artık biz o bağımsız denetim raporlarını o finansal tablodaki raporlarla müşterilerimize yön vereceğiz. Yeni değişim ve dönüşümlerle kendimizi hızlı bir şekilde hazırlamamız gerekir. Bu eğitimler de bu neden son derece önemli' dedi.
Seminerde, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik belgesini almaya hak kazanan Yusuf Gençoğluna´da ruhsatı törenle verildi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00