Muhasebecilere ´e defter´ semineri

İskenderun´da, muhasebeci ve mali müşavirlere yönelik 'e-fatura, e-defter, e-arşiv, e-imza, e-bordro, e-mutabakat ve e-yedekleme' konulu eğitim semineri düzenlendi.

GÜNCEL 16.11.2018 09:53:05 0
Muhasebecilere ´e defter´ semineri

Nesrin Geyik/İskenderun

Elektronik Dönüşüm Merkezi (EDM) Bilişim A.Ş. tarafından verilen seminer, İTSO´da yapıldı. EDM Bilişim A.Ş. İş Geliştirme Müdürü Ahmet Fatih Gülcan´ın sinevizyon destekli verdi. Gülcan, “e-defter Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerince tutulması zorunlu olan yevmiye ve kebir defterlerinin elektronik dosya biçiminde hazırlanması, bastırılmaksızın kaydedilmesi, elektronik imzalanarak Gelir İdaresi Başkanlığı´na gönderilmesi ve başkanlık imzalı ve onaylı beratların alınarak 10 yıl boyunca saklanmasıdır. Elektronik defterlerin değişmezliği, bütünlüğü ve kaynağının doğruluğu garanti altına alınır ve ilgililer nezdinde kesin delil olarak kullanılır. E-faturaya geçen firmaların birbirlerine e-fatura sistemi üzerinden gönderdikleri ve aldıkları kağıt, fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip ve 10 yıl boyunca elektronik ortamda çevrim içi erişime açık saklanan elektronik belgelerdir' dedi ve e-2atura ilgili son gelişmeleri de anlattı.
Eğitim seminerinin açılışında konuşan ve Gülcan´a teşekkür plaketi veren İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, “Teknolojinin hızla geliştiği dünyada artık tüm işlemlerde bilgisayar internet ve sanal ortamda yapılmaktadır. Bizler de artık mükelleflerimize daha hızlı ve daha iyi hizmet verebilmek için bu teknolojileri öğrenmek ve yeni gelişen sistem ve programları da an ve an takip etmek durumundayız. Bu amaçla mesleğimizin ayrılmaz parçası olan e fatura, e defter, e arşiv, e imza, e bordro diye başlayan e´li sistemler artık işimizin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu sistemlerin alt yapısını yapmamız gerekir” dedi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00