Muhasebecilere ´yapılandırma´ semineri

Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve kanun ile getirilen düzenlemelere ilişkin eğitim semineri düzenlendi.

GÜNCEL 8.06.2018 09:34:57 0
Muhasebecilere ´yapılandırma´ semineri

Nesrin Geyik/İskenderun

İTSO´da düzenlenen seminerde konuşan TÜRMOB Eğitmeni Halim Bursalı, katılımcılara ‘7143 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve kanun ile getirilen amil af´ konusunda bilgi verdi.
Seminerin açılışında konuşan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, “Bizim meslekte kanunlar ve mevzuatlar sürekli değişiyor. Bu nedenle sürekli en son mevzuatların dikkate alın. Çok güncel değişimlerin yaşandığı bir günde yaşıyoruz. Bu nedenle bilgi aktarımında çok dikkatli olalım. Sizin vereceğiniz bir bilgi bir hafta 10 gün sonra değiştiğinde o mükellef veya bilgi verdiğiniz kişiye mahcup olabilirsiniz, sıkıntıya düşebilirsiniz. Temennimiz zaman içinde sistem değişecek ve taşlar yerine oturacak” dedi.
TÜRMOB Eğitmeni Bursalı da, “Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve kanunla getirilen mali af mükelleflerimiz için bir fırsattır. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi, mevzuatın iyi bilinmesi gerekir. Bu kapsamda muhasebeci mali müşavirlerimize önemli görevler düşmektedir” dedi. Bursalı, kesinleşmiş veya dava safhasında bulunan alacaklar, inceleme veya tahriyat aşamasında bulunan alacaklar, matrah ve vergi artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi (kasa oraklar cari hesap stok ve demirbaş), varlıkların milli ekonomiye kazandırılması, Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarına ilişkin düzenlemeler, emeklilerin silinen SGDP borçları, Bağ-Kur 4 B borçlu sürelerin dondurulması veya ihyası, Genç Bağ-Kurlu (4 B) girişimcilere prim desteği, GSS borçlarının yapılandırılması ve gelir testine girme imkanı maddeler hakkında bilgi verdi. Seminerde, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı almaya hak kazanan Leyla Tanış´a belgesi de törenle verildi.

HBB´den yapılandırma açıklaması
Hatay Büyükşehir Belediyesi de, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında HBB´ye borcu olan mükelleflere çağrıda bulundu. Emlak, çevre temizlik, ilan reklam vergileri ile harç ve ecrimisil borçları gibi alacakların yeniden yapılandırılmasına başlandığını ifade eden Daire Başkanlığı, borcu olan vatandaşların borçlarını taksitle ödeyebileceğini belirtilen açıklamada, kanundan yaralanmak isteyenlerin 31 Temmuz 2018 tarihine kadar Hatay Büyükşehir Belediyesine başvurmaları gerektiği belirtildi. Defne Belediyesi de kanun kapsamındaki yapılandırmaya başladıkları duyurusunu yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57