Muhasebecilere yeni yönetim

Kongreye, tek liste halinde gidilrdi

GÜNCEL 21.05.2019 10:46:50 0
Muhasebecilere yeni yönetim

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, hafta sonu yaptığı kongreyle yeni yönetimini belirledi. Tek listeyle gidilen genel kurulda oda başkanı Merih Hasan Yıldırım Güven ve yönetimi yeniden göreve getirildi. Yapılan genel kurulda skenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının yeni yönetimi şöyle oluştu: Merih Hasan Yıldırım, İbrahim Kaynar, Leyla Eren, İsmail Bıkmaz ve Serdar Tümkaya. Genel kurulda, odanın eski başkanı Alaaddin Özbülbül ´onursal başkan´ olarak belirlendi.
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahsin Kırık ve yönetim ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı kongrede, genel kurul, odanın faaliyetlerini akladı. Odayı daha ileriye taşımak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Yıldırım, ülke ve bölge ekonomisini değerlendirdiği konuşmasında, şunları söyledi: 'Yaşanan ekonomik kriz, esnafı derinden etkiliyor. Mali müşavir ve muhasebeciler olarak esnafın, tüccarın, işletmelerin defterlerini tutmakla mükellefiz. Devlet ile mükellef arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Onların işleri ne kadar iyi olursa, bizler de o derece rahatlarız. Temennimiz, esnafın, işletmelerin işlerinin iyiye gitmesidir. Mesleğimiz sürekli gelişmekte, dijitalleşmekte. İnternet yoluyla işlerimizin büyük çoğunluğunu gerçekleştirmekteyiz. Bu açıdan sürekli kendimizi yenilemek ve geliştirmek durumundayız. Bu bilinçle hareket ederek, eğitimlere ağırlık verdik. Yeni dönemde de bu eğitimler devam edecek.'
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kırık da, İskenderun ve Hatay SMM odası olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini anlattı. Kırık, 'Bu sayede mesleği, meslektaşları, Hatay´ı daha güçle temsil etmekteyiz. Bu anlayış ve birlikteliğimiz devam edecektir. Genel kurula tek liste halinde gidilmesi gerçekten onur verici. Bu da mesleğe ve odaya hep birlikte sahip çıkılması anlamına gelmektedir' dedi ve yeni yönetimi kutladı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00