Mühendis adaylarına kahvaltı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) işbirliğiyle İnşaat Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencilerine kahvaltı verildi.

17.10.2017 12:25:10 0
Mühendis adaylarına kahvaltı

 

Etkinlikte mühendis adayı öğrenciler, öğretim üyeleri ve oda temsilcileriyle tanıştı. Kahvaltıda konuşan İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek, inşaat mühendisliğinin, dünyanın en eski meslek dallarından biri olduğunu, günümüzde de rağbet gördüğünü ifade etti. İnşaat mühendisliğinin, ülkenin lokomotif sektörlerinden olan inşaat ın en önemli ve nitelikli insan kaynağını ihtiyacını karşıladığını da anlatan Doç. Dr. Örnek, 'Mesleğin eğitimini vermekten mutluluk duymaktayız. Sizler de artık bu geniş ailenin bir üyesisiniz. Ailemize tekrar hoş geldiniz” dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Selahattin Gündüz de, bugünün öğrencisinin yarının ‘inşaat mühendisi´ olacağını belirterek, öğrencilerle sektörle ilgili analiz yapmanın mutluluk verici olduğunu ve okuldaki teorik bilgileri pratiğe dökmeleri için odanın kapısının sonuna kadar açık olacağını ifade etti.
Etkinlikte konuşan ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli de, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulma ile ilgili korkuları olduğunu gördüğünü kaydetti. Harbiyeli, 'Açık yüreklilikle ifade ediyorum ki, geniş vizyona sahip bir eğitim kadrosu ve üniversitenin içerisindesiniz. Düzenli çalışır ve gayret ederseniz ‘aranan eleman´ olmanız kaçınılmazdır. Bizler İskenderun Teknik Üniversitesi kurulduktan sonra her konuda Üniversiteyi yanımızda hissediyor ve sektörel gelişmeyi onların desteğiyle yakalıyoruz. Hocalarınızın ve okulunuzun kıymetini bilin. Bizler de İMO olarak, hem iş imkânları, hem staj ve deneyim konusunda her zaman yanınızdayız” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Mühendis adaylarına kahvaltı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57