Mühendisler de kep attı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimi Fakültesinden mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle kep atarak, mühendis olmanın mutluluğunu yaşadı.

EĞITIM 11.06.2018 10:14:39 0
Mühendisler de kep attı

Orhan Yıldız/İskenderun

 İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ile Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümleri öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
Törende mezun olacak öğrencilere seslenen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Eyyuphan Yakıncı, mezuniyet töreni yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yakıncı, '600´e yakın mühendisimiz ve ailelerinin sevincini paylaşmak, fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin, genç mühendisleri şerefle uğurlamak için bir aradayız. Bugün zorlu bir eğitim sürecini geride bıraktınız. Ülkemize ve ailenize karşı büyük sorumluluklarla yüklendiniz. Hocalarınız inanıyoruz ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve üst düzey bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Biz her zaman yanınızda olacağız ve size çok güveniyoruz” dedi.
Törende, İş Dünyası ile Entegrasyon Programı (İDE) ile son dönem eğitimini bir fabrikada alıp, orada da işbaşı anlaşması yapan Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Anıl Dağtekin ve Burçin Sabancı´nın da yaptığı konuşmada, İSTE´de öğrendikleri teorik bilgilerin, İDE kapsamında bulundukları fabrikalarda uyuladıklarını ifade etti. Okulda belli not ortalamasına ulaşan ve başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri törende verilirken, mezunlar da attıkları keple mezun olmanın mutluluk ve coşkusunu yaşadı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00