Muhsine Korkmaz, CHP´de kadın kolları başkanı

17 Aralık´ta yapılan seçimin bitmesine 45 dakika kala iptal edilen CHP İskenderun Kadın Kollarının seçimi, dün yapıldı.

SİYASET 4.01.2018 10:35:05 0
Muhsine Korkmaz, CHP´de kadın kolları başkanı

Akın Bodur/İskenderun

2.195 kadının oy hakkının bulunduğu dünkü seçimde 784 oy kullanıldı. 5 oy geçersiz sayılırken, kırmızı listede yarışan Nilgün Selçuk 386 oy aldı, beyaz listeyle yarışan Muhsine Korkmaz´ın listesi ise 393 oy aldı ve seçimi Muhsine Korkmaz´ın listesi kazandı. Buna göre Muhsine Korkmaz´ın listesi sekiz oy farkıyla seçimi kazandı. Oy sayımına ilişkin itiraz üzerine sayım yeniden yapıldı ve sonuç değişmedi.
Kongrenin, iptal edilen kongrenin devamı sayılması üzerine dün yapılan seçimde yeni bir divan oluşturulmadı, konuşmalar yapılmadı, eski yönetimin ibrası gerçekleşmedi ve bütçesi aklanmadı. Önceki rengi sarı ve beyaz olan oy pusulasının rengi dünkü seçimde kırmızı ve beyaz oldu.
İskenderun Belediye Kültür Sarayı´nda dün yapılan kadın kolları seçimi, iptal edilenin devamı sayılması üzerine, iptal edilen kongrede oluşturulan divan görevine devam etti ve dün sadece oy kullanımı yapıldı. CHP İskenderun Kadın Kollarının iki listeyle gidilen ve iptal edilen seçimi, 17 Aralık Pazar günü Amanos Düğün Salonu´nda yapılmıştı. Kadın kolları başkanı ve 8 YK üyesi ile 48 il delegesinin belirlendiği seçimde, 2 bin 195 kadın üyenin oy hakkı bulundu. İptal edilen seçimde iki oy sandığı kullanılırken, dün yapılan seçimde ise 4 oy sandığı bulundu. CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin´in de katıldığı dün yapılan CHP İskenderun kadın Kolları yönetiminin belirlendiği seçimde, ´kongrenin devamı niteliğinde´ kabul edilmesi üzerine Hatay İl Kadın Kolları Başkanı avukat Filiz Haksöz başkanlığındaki eski divan üstlenmeye devam etti. Partinin ilçe yöneticileri, gazetemize yaptığı açıklamada, iptal edilen seçiminin olması nedeniyle divanın oluşturulmadığını belirtirken, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi avukat Suzan Şahin de iptal edilen seçimin ´sıfırdan başlaması´ gerektiğini ifade etti ve bunu ilçe yönetimine, divana aktardığını söyledi. CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Şahin, 'Bu kongre, iptal edilen kongrenin devamı ise, o halde o kongrede kullanılan oylar nerede? O kongrede oy kullananların neden yeniden oy kullanılması istendi?' dedi.
İskenderun CHP´de kadın kollarının seçimi, iptal edilen seçimin devamı olarak kabul edilirken, o seçimde kullanılan ve sandığa atılan oylar ise sayılmadı.
Hukuk kurallarına göre iptal edilen seçimin, tamamen yenilenmesi gerekiyor. Bu da yeniden bir divan oluşumu, YK´nın faaliyeti ile bütçenin ibra edilmesini getiriyor. Ancak, yönetim kurulu ve üyeleri arasında birçok avukatın bulunduğu İskenderun CHP´nin yaptığı kadın kolları seçiminde bunlar gerçekleşmedi ve bir anlamda hukuk kuralları da kısmen ihlal edilmiş oldu. Bu durum, seçime ilişkin bir itirazın yapılması halinde seçimlerin yeniden iptal edilmesini ve tamamen yenilenmesini getirebilir.

YK değişmedi, il delegeleri değişti
CHP İskenderun Kadın Kollarının dün yapılan genel kuruluna önceki seçimde olduğu gibi başkan adayları olarak Nilgün Selçuk ve Muhsine Korkmaz´ın listeleri yarıştı, ancak önceki il delege listesinde yer alan bazı isimler değişti. Başkan adaylarından Muhsine Korkmaz´ın listesi şu isimlerden oluştu: Nuray Salkım, Fatma Mine Ülker, Aynur Ayaz, Mine Tekil, Sevilay Yıldırım, Meryem Kocaman, Filiz Yeşildağ ve Kafiye Kılıç.
Nilgün Selçuk´un listesi ise şu isimlerle seçime girdi: Fatma İnsan, Selva Reyhani Tümkaya, Suzan Bıçakçı, Müfide Koç, Nursen Diken, Fehime Sultanoğlu, Özlem Bezirgan ve Müyesser Aynur.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00