Muhtara ´afet farkındalığı eğitimi´

Hatay´da görev yapan muhtarlar ila ihtiyar heyetine, afet farkındalık eğitimi verildi.

GÜNCEL 17.03.2021 15:29:05 0
Muhtara ´afet farkındalığı eğitimi´

Antakya/SES

 Eğitim, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun 2021 yılını Afet Eğitim Yılı ilan etmesi üzerine başlatılan çalışmada Hatay AFAD eğitmenlerince verildi. İlk eğitimi, Belen, Arsuz ve Samandağ´da görev yapan muhtar ve azalarına yönelik verildi.Muhtarlara yönelik eğitimin 19 Mart 2021 tarihlerine kadar tüm ilçelerde devam edeceği açıklandı.
Hatay Valiliğinden eğtime ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeye yer verildi: 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun 2021 yılını Afet Eğitim Yılı ilan etmesinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Hatay AFAD eğitmenlerince 8-10 Mart 2021 tarihlerinde Hatay´ın Kumlu, Belen, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde muhtar ve azalarına yönelik maske, mesafe, temizlik kurallarına uyuşarak Afet ve Farkındalık Eğitimi düzenlendi. Eğitimde temel afet bilinci, yangın, sel, çığ ve deprem sırasında yapılması gerekenler noktasında genel bilgiler verildi. AFAD´ın görev, yetki, sorumlulukları ve teşkilat yapısı, sivil savunma ve seferberlik bilgisi, afet sonrası hak sahipliği ve borçlandırma, afet sonrası insani yardım, AFAD gönüllülüğü, Türkiye Afet Müdahale Planı, afetlerde psikososyal destek hizmetleri konularında muhtarlar bilgilendirildi. Muhtar ve İhtiyar Heyeti Eğitim Programı, 15-19 Mart tarihleri arasında tüm ilçelerde devam edecek.'

İskenderun´da da muhtarlara eğitim verildi
İskenderun´da da muhtarlara yönelik 'Türkiye Afet Farkındalık Eğitimi Toplantısı' düzenlendi. İskenderun Belediyesi Kültür Sarayındaki toplantıya, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, belediye başkanı Fatih Tosyalı, başkan yardımcısı Ahmet Keskin, ilçe jandarma komutanı binbaşı Ferit Gül, emniyet müdürü Nevzat Güneş, kurum müdürleri, teknik ve idari birim amirleri ve ihtiyar heyetleri de katıldı. Toplantısında, Hatay Afet ve Acil Afet Müdürlüğü yetkilileri tarafından muhtarlara slayt eşliğinde ve uygulamalı olarak, afet öncesi alınması gereken önlemler, afet sırasında ve afet sonrasında yapılacaklar hakkında önemli bilgi verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00