Muhtarlar Ata´nın huzurunda

19 Ekim Muhtarlar Günü, İskenderun´da a kutlandı. Kutlama kapsamında muhtarlar, İskenderun´da Atatürk Anıtı´na çelenk sundu, günün önemini anlattı ve protokol ziyareti gerçekleştirdi.

20.10.2017 10:30:07 0
Muhtarlar Ata´nın huzurunda

 

Antakya´da da Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, heyetle ziyaret ettiği Vali Erdal Ata´ya muhtar rozeti taktı.

Muhtarlar Günü kutlaması İskenderun Atatürk Anıtı´na saat 09.00´da çelenk sunum töreniyle başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunduğu törenin ardından mahalle muhtarları Kaymakam Recep Soytürk ile Belediye Başkanı Seyfi Dingil´i ziyaret etti. Anıt Alanı´ndaki törende Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi Gürlek, Denizciler Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Kekeç ile Esentepe Mahallesi Muhtarı Doğan Keleş, muhtarlık mesleğinin önem ve özelliğine değindi.

Soytürk muhtarların töreninde
Aanıt Alanı´ndaki çelenk sunma törene katılan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, halle mutarlarıyla aynı sırada durdu. Çelenk sunma törenine mahalle muhtarlarının yanı sıra Kaymakam Recep Soytürk, Hatay Büyükşehir Belediyesi 2.Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr.Volkan Yeter, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadir Başar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Haytaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ramazan İnan, İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin de katıldı.
Kaymakam Soytürk, törenin ardından muhtarlarla Kaymakamlık Toplantı Salonu´nda biraraya geldi. Gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı´nda, muhtarların sorunları ele alındı, kentin genel durumuyla ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Ahrazoğlu: Meşakkatli bir görev
MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, 19 Ekim´de kutlanan Muhtarlar Günü ile ilgili mesaj yayınladı. Muhtarlık görevinin sevgi, özveri ve fedakârlık isteyen meşakkatli bir iş olduğunu ifade eden Ahrazoğlu, muhtarların demokrasimizin en eski örneğini temsil eden devletin en küçük ve en önemli kurumu olduğunu kaydetti.
Etkisinin ve öneminin azaltılmaya çalışıldığı günümüzde, muhtarlığın gerekli ve vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Ahrazoğlu, muhtarların haklarının ve önemlerinin arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı. Ahrazoğlu, 'Hükümetin muhtarlarımıza tanınan hakların yeninden ele alarak maaş ve sosyal güvencelerinde iyileştirmeler yapması gerekmektedir' dedi.


Anahtar Kelimeler: Muhtarlar huzurunda

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00