Muhtarlar da ‘destek´ açıkladı

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş tarafından “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” sloganıyla başlatılan ve 15 ilçede sürdürülen imza kampanyası için Antakya´da muhtarlarla destek toplantısı düzenlendi.

9.08.2017 10:40:21 0
Muhtarlar da ‘destek´ açıkladı


Antakya Köprübaşı´nda Hatay´ın tüm ilçelerinden muhtarların katıldığı basın açıklamasında Başkan Lütfü Savaş´ın konuşmasının ardından kampanya metnine birlikte imza atılarak destek verildi. Basın açıklamasına Başkan Savaş´ın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmsut Gülcü, Hatay ili muhtarları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Savaş, desteğe davet etti
Başkan Savaş, “Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri ile birlikte iş gücü katılım oranı olarak aynı kategoride olmamıza rağmen Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin 5.teşvik bölgesinde olması ve bizim 4. teşvik bölgesinde kalmamız ve ilimizdeki Suriyelilerle birlikte mağduriyetimiz gözle görülmektedir. Bu yüzden biz teşvikte 5´inci bölge olmayı hak ediyoruz. Hakkımızı devlet büyüklerimizden istiyoruz. Bu nedenle tüm Hatay halkını bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Gülcü: Tam destek veriyoruz
Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü de basın açıklamasında, ”Hatay´ın hak ettiği imkânlardan bir an önce faydalanması için ilk imzayı atan Sayın Başkanımız Lütfü Savaş´a Hatay Muhtarlar Derneği olarak tam destek verdiğimizi bilmenizi istiyorum” diye konuştu. Gülcü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlimizde yaklaşık 500 bin Suriyeli vatandaş ikamet etmektedir. Dolayısıyla bu konuda mağduriyet yaşanmaktadır. İlimiz bu 4. teşvik bölgesindeyken kişi başına 7 bin 637 TL olan gelirimiz şu anda Suriyeli vatandaşlarla birlikte 6 bin 122 TL´ye kadar gerilemiştir. Kayıplarımızı Ankara´daki devlet büyüklerimizin de duyması adına başlatılan kampanyamıza destek vermeye tüm halkımızı davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: Muhtarlar destek açıkladı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22