Muhtarlar büyükşehir birimlerine ‘aracısız’ ulaşacak

MUBİM ile belediye ve vatandaşlar arasında köprü görevi yapan muhtarlar, mahallelerindeki ve ilçelerindeki talep ve şikâyetleri internet ortamından HBB’ye iletebiliyor.

HATAY 15.12.2023 14:21:00 0
Muhtarlar büyükşehir birimlerine ‘aracısız’ ulaşacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİM) uygulamasını, vatandaşların sorunlarına daha hızlı çözümler üretebilmek amacıyla hayata geçirdi.

HBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen MUBİM uygulaması, vatandaşların dile getirdiği sorunları muhtarlar aracılığıyla toplayarak, cep telefonlarına indirilen bu uygulama üzerinden en doğru, hızlı ve aracısız şekilde ilgili birimlere iletiyor.

Muhtarlar, MUBİM sayesinde belediye ve vatandaşlar arasında köprü görevi üstlenerek, mahalle ve ilçelerindeki talep ve şikayetleri HBB'ye internet ortamında iletebiliyorlar.

Muhtarların ilettiği talep ve şikayetler, sorumlu daire başkanlıkları ve yetkililer tarafından değerlendirilerek, 15 gün içinde geri bildirim sağlanıyor ve vatandaşların taleplerine çözüm üretilmesi için çalışmalar yapılıyor.

MUBİM uygulaması, cep telefonları yanı sıra bilgisayarlar üzerinden de kullanılabiliyor ve internet altyapısının olmadığı bölgelerde bile iletişim avantajı sağlıyor.

Karlısu Mahallesi Muhtarı Mehmet İncecik ve Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Yusuf Alkaya, MUBİM uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a deprem sonrası uygulamanın tekrar hayata geçirilmesi için teşekkür ettiler.

HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım da uygulama hakkında şu ifadeleri kullandı: "Belediyemiz 2017 yılından itibaren MUBİM uygulamasını kullanmakta. Muhtarlarımız talep ve istekleri online sistem üzerinden bizlere aktarıyor ve her türlü işlem için kolaylık sağlanmış oluyor. İnternet olmayan bölgelerde dahi muhtarlarımız uygulamayı kullanabiliyor."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19