Muhtarlardan ‘sağduyu´ çağrısı

Akdeniz Muhtarlar Federasyon ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, sağduyu çağrısında bulunarak “HATSU bünyesinde yaşandığı iddia edilen olayların çözüm yerinin sosyal medya olmadığı kanaatindeyiz” dedi.

HATAY 7.05.2020 18:05:55 0
Muhtarlardan ‘sağduyu´ çağrısı

Dernek Başkanı Mahmut Gülcü, HATSU Genel Müdürlüğü´nde yaşandığı iddia edilen ve sosyal medyaya yansıyan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali´yi önceki günkü ziyaretinin ardından bugün Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu, Defne Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Demirel, Samandağ Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Caburoğlu Kırıkhan Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Durgun, Yayladağı Muhtarlar Derneği BaşkanıEmek Çakıllı, Kumlu Muhtarlar Derneği Başkanı, Ahmet Uçarkuş´la ortak bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle: “Muhtarlar Dernek Başkanları olarak, HATSU Genel Müdürlüğü´nde yaşandığı iddia edilen ve sosyal medyaya yansıyan gelişmelere karşı açıklama yapma ihtiyacımız doğmuştur. Saygıdeğer Hatay Halkı; Hatay; farklı din ve inançtan insanların sevgi, barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı bir kenttir. HATSU Genel Müdürlüğü´nde yaşandığı iddia edilen olaylar ezan, hazan ve çan sesleri arasında yaşayan biz Hataylıları derinden üzmüştür. Hataylılar olarak bizler; farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görür ve her birini baş tacı ederiz. Bu mozaiğin bozulmasını ve şehrimizdeki farklı mezheplerin karşı karşıya getirilmesini doğru bulmuyoruz. HATSU bünyesinde yaşandığı iddia edilen olayların çözüm yerinin sosyal medya olmadığı kanaatindeyiz. Bu konunun kurum içerisinde yapılacak idari işlemlerle açığa kavuşturulması gerektiğinin düşünmekteyiz. Kurum içinde yaşadığı iddia edilen bu olayın bir takım kişilerce sosyal medyada tartışmaya açılması Hatay´ın barış ve kardeşlik dokusunu zedeleme amacı gütmektedir. Bu durum karşısında tüm halkımızı aklıselim davranmaya ve toplumsal barışımızı bozacak tutum ve davranışlardan uzak durmaya, serinkanlı sağduyulu hareket etmeye ve provokasyonlara gelmemeye davet ediyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22