Muhtarların bütçesi olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antakya´da Hataylı muhtarlarla buluştu. Hatay Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Antakya Ottoman Oteldeki yemeğe, muhtarlar ve aileleri katıldı.

SİYASET 17.04.2018 11:00:37 0
Muhtarların bütçesi olmalı

Sadet Berkyürek

Muhtarlarla kente yönelik hizmetleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, muhtarların demokraside önemli görev. üstlendiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, 'Bu topraklarda, Türkiye Cumhuriyetinin sınırları içerisinde 1833 yılında Kastamonu´da ilk kez muhtarlık seçimi yapıldı. Muhtarlık kurumu bu denli köklü bir kurumdur. Muhtarlık kurumu Türkiye içinde güçlü ve yaygınlığıyla bilinir. Ancak muhtarlar bağımsız kanuna sahip değil. Seçimle gelen tüm temsilcilerin kanunu var ama muhtarların yok. Sizlerde isteyin talep edin bizlerde destekleyelim.” dedi. Mahallenizle ilgili konu mahalle meclisinde görüşüldüğünde muhtar söz hakkı olmalı ve karar verebilmelidir. Bize yetki verirseniz kesinlikle yapacağım. Muhtarların bağımsız tek tip hizmet binası olmalı. Bir başka konu, milletvekili, belediye başkanlarının aylıkları var. Muhtarların bütçesi neden yok? Muhtarlık kurumuna bütçe tahsis edilmeli. Kendi vatandaşının sorununu en yakından bilen kişi olan muhtarlara belirli bir bütçe ayrılarak hizmetlerde kullanılmak üzere hak tanınmalı. Sistem bu şekilde olursa demokrasimiz muhtarlar ile güçlenebilir' dedi.
HBB Başkanı Lütfü Savaş da, toplantıda yaptığı konuşmada muhtarların kentteki huzur ortamındaki önemli etkisinin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: 'Ortadoğu´daki kargaşayı kentimize taşımak isteyenlere karşı hep birlik içinde durduk. Bizim kardeşlik ve barış içindeki yaşamımız ile bu olumsuzlukları ketimize bulaştırmadan bertaraf ettik. Siz kıymetli muhtarlarımız Hatay´ımızın birliği, dirliği ve beraberliği için hizmetler verdiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz.'
Kılıçdaroğlu, yemekte, HBB Başkanı Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB Özel Kalem Müdürü Orçun Kılıçoğlu, HBB Daire Başkanları ve muhtarlara plaket de verdi.

´Savaş, ekonomi ve ticareti etkiledi´
Hatay´ın sınır ötesindeki savaştan, kentteki hoşgörü ve kardeşlik duygusu sayesinde etkilenmediğini belirten HBB Başkanı Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz, Defne, Samandağ belediyelerinin yaptığı hizmetlerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan toplu açılışında da şunları söyledi: 'Ortadoğu savaşlarından etkilenmeyerek, kardeşlik içinde yaşayan kentimiz asla birbirine düşmedi. Bu duruş, halkımızın gelişmişliğini, büyüklüğünü ve saygınlığını gösteriyor. Ortadoğu´daki bu savaş ile Hatay´ı karışmak isteyenler oldu ancak gökkuşağına bürünmüş olan kentimiz buna karşı direnerek aksine birbirlerine daha çok sarıldı. Ancak savaş ilerledikçe komplikasyonları bizi etkiledi ve ekonomimiz durma noktasına geldi. Ticaret hacmimiz geçtiğimiz yıllara nazaran ciddi oranda geriledi. Tüm bunların üstesinden birlik olarak gelebiliriz. Hatay´ın değerleri konusunda çalışmalar yaparak değerlerimizi gün yüzüne çıkardık. Tarım, taşımacılık, turizm değerleri üzerinde çalışmalar yapmaya karar kıldık. Sınırda yaşanan savaş mutlaka bitecek ama bununla beraber lokomotif sektörümüz de daima ayakta kalabilmesi adına çözümler ürettik. Tarım alanında muhteşem bitki çeşitliliği olan bereketli topraklarımız sayesinde EXPO platformunu kentimize kazandırdık. Bu platform sadece 6 ay değil ömür boyu kullanılacak ve kentimizin can damarı olacak. Bir diğer kazanımımız zengin mutfağımız sayesinde gerçekleşti. Hatay 600 çeşit yemeği ve tatlısıyla, 13 medeniyete ev sahipliği yapmış kentimiz, zengin mutfak kültürüyle dünyanın 26 şehrinden biri olmaya hak kazandı. Bu sayede UNESCO Gastronomi ünvanını aldık. EXPO ve Gastronomi kimliğimiz kentimiz için altın bilezik değerindedir ve bize yüzyıllarca hizmet edebilecek. Konum itibariyle önemli bir noktaya sahip olan kentimizin ticaretinin de hareketlenmesi için kıyı özelliğini de kullanarak deniz seferleri başlatmayı planladık. Bu projemizde turizm ve ticaretimize katkı sağlayacak. Bunları yaparken de Hatay´daki önemli kültür merkezlerimizi eski binalarımızı restore ediyoruz. En önemli sorunlarımızdan biri olan Asi Nehrimizde dünyanın en gelişmiş sistemine sahip olan arıtma tesisimizi yapıyoruz. Bu yaza kadar tüm çalışmalarımızı bitireceğiz ve artık Asi Nehrimizin temiz bir kimliği olacak.'
Savaş, yaptığı yazılı açıklamada da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun katılımıyla yapılan açılışa katılanlar ile partisinin seçilmiş organlarına teşekkür etti.


"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00