´Muhtarlarla Buluşma Toplantısı´

Cumhurbaşkanının muhtarlara yönelik yaptığı rutin toplantılar ve İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda ilçelerde düzenlenen ´Muhtarlarla Buluşma Toplantısı´nın biri daha İskenderun´da yapıldı.

HATAY 5.05.2018 10:10:09 0
´Muhtarlarla Buluşma Toplantısı´

 

İskenderun Kaymakamlığı, toplantılar vesilesiyle gündeme getirilen sorun ve ihtiyaçlar üzerinde istişarede bulunulularak, çözüm odaklı çalışmalar yapıldığını bildirdi.
İskenderun´un Numune Mahallesinde da önceki gün İsa Taş Plaza Düğün Salonu´nda, düzenlenen ´Muhtarlarla Buluşma Toplantısı´na kurumların yöneticileri ele muhtarlar da katıldı. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk´ün başkanlığında yapılan toplantıda, kentin genel durumu, sorun ve ihtiyaçları hakkında görüşmeler bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Soytürk, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı İsa Taş´ın daveti üzerine bu ayki toplantının İsa Taş Plaza´da yapıldığını ifade etti ve işyeri sahibi olan muhtar Taş´a teşekkür etti. Kaymakam Soytürk, toplantıda, vatandaşların daha mutlu, huzurlu, müreffeh ve esenlik içerisinde yaşamasının teminini sağlamak amacıyla asayiş, huzu, eğitim, sağlık, kültür, ulaşım, toplumsal kalkınma, nüfus ve vatandaşlık işlemleri gibi konularda istişarede bulunulan toplantıda, eksik yada sorunların tespit edilmesinin sağlanması ve tespit edilen eksik yâda sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir araya gelindiğini ifade etti. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Soytürk, halkın oylarıyla işbaşına gelen, idari yapının en küçük birimi ve temel yapısı olan mahalle muhtarlara tek tek söz hakkı verilerek, görev ve yetki alanları dâhilindeki sorun ve ihtiyaçların çözüme kavuşturulması için kurum amirleriyle değerlendirmede bulundu.
Toplantıda konuşan Gürsel Mahallesi Muhtarı Semir Öz, mahallesinde inşaatı başlatılan okul inşaatından memnuniyet duyduklarını ifade etti ve kentte mahalle muhtarlarına karşı gösterilen yakın ilgi ve alakanın yanı sıra mahallelerimizin genel sorun ve ihtiyaçları ile özellikle de eğitime olan duyarlılığından dolayı Kaymakam Soytürk´e teşekkür etti.
Toplantıya, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çengel, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İKaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İskenderun Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Enerjisa Operasyon Müdürü Mehmet Ali Tunç da katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00