Mullaoğlu: Suriye ile normalleşme başlamalı

CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “Suriyeli sığınmacılarla ilgili iki ülke arasında yapılacak üst düzey görüşmeler ile normalleşme sürecinin başlatılması gerekiyor” dedi.

6.07.2023 11:29:00 0
Mullaoğlu: Suriye ile normalleşme başlamalı

 

 

CHP Hatay Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, İyi Partinin Sığınmacılardan kaynaklanan asayiş sorunları ile ilgili grup önerisi hakkında TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmada, Ak Parti Hükûmetinin, Cumhuriyet Halk Partisi ve aklıselim herkesin iyi niyetli tüm uyarılarına rağmen uyguladığı yanlış Suriye politikalarıyla ülkemize ağır faturalar ödettiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu politikaların yanlış olduğunu ve dış politikanın gerçekler üzerinden oluşturulması gerektiğini, hayallerle oluşturulacak politikaların yıkıcı sonuçları olacağını defalarca söylediklerini dile getiren Mullaoğlu, Ak Partin Hükümetinin hayalci politikalarını uygulamakta ısrar ederek ülkemize ciddi zararlar verdiğini ifade etti.

Atatürk "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü güzel söz olarak söylememiş, Jeopolitik olarak barışa mecbur olduğumuz için söylemiştir. Biz Türkiye olarak bulunduğumuz bölgede kesinlikle barışa mecburuz. Bu sebeple hayaller üzerine değil gerçekler üzerine oluşturulacak bir dış politika hayati derecede önem taşımaktadır diyen Mullaoğlu, Suriye'yle ortak bir tarihî geçmişimizin, ortak akrabalarımızın, 911 kilometre sınırımızın, ticari ilişkilerimizin ve en önemlisi ortak çıkarlarımız olduğunu ifade etti. Bu nedenle, Suriye'yle çok acil bir şekilde üst düzeyde ilişkiler ile hemen normalleşme sürecinin başlatılması gerektiğini belirtti.

Suriye'deki iç savaş sona ermiştir, geçici koruma statüsünü gerektiren durumlar ortadan kalkmıştır. Bu nedenle, Suriye'yle imzalanan 1998 Adana Mutabakatı ile 2010 yılında imzalanan Terör ve Terör Örgütlerine Karşı Ortak İş Birliği Anlaşması çerçevesinde her iki ülkenin toprak bütünlüğünü esas alan bir şekilde Türkiye'de bulunan göçmenlerin geri dönüşünün sağlanmasına başlanması acil sorunlardan biri olduğunun altını çizen Servet Mullaoğlu, hiç bir komplekse kapılmadan acilen Suriye'yle görüşmelerin başlatılması, Suriye'ye büyükelçi atanması ve göçmenlerin insani bir şekilde, ırkçı politikaları tamamen göz ardı eden ortak bir akılla göçmen sorununun çözülmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu ve herkesin doğduğu ve yetiştiği ülkede hayatını sürdürmeye hakkı olduğunu söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19