Murat Kayış, başkan adayı

Özçelik-İş´te seçim süreci başlıyor

EKONOMI 18.11.2021 10:31:58 0
Murat Kayış, başkan adayı

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi yönetim kurulu üyesi ve İskenderun Belediyesi CHP Meclis Grup Başkan Murat Kayış, önümüzdeki günlerde kongre sürecine girecek sendikanın şube başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

Çalışmalarının ‘demokrasi şöleni´ ortamında gerçekleştireceklerini belirten Kayış, kararında olduğunu, sendikal mücadelede emekçinin karar ve tercihlerinin en demokratik hakkı olduğunu kaydetti.

Yeni dönemde şube başkanlığına adaylığını sosyal medya hesaplarından da paylaşarak üyelere seslenen Murat Kayış, seçim süreci boyunca şube ve genel merkezin tüzel kişiliğini ve çalışmalarını engelleyecek tek bir oluşumun içerisinde olmayacaklarını vurguladı, hiçbir bireyi, üyeyi ötekileştirmeden, incitmeden, kırmadan tabanın yüklediği sorumluluğu yerine getireceklerini ifade etti. Kayış, neden aday olduklarına ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz içinde bulunduğumuz durumu korumaya değil, onu geliştirip güçlendirmeye, emekçi kardeşlerimizin yarınını güvence altına almak için, kendi sınavımızı işçi karşısında görebilmek adına adayız. Potalar karşısında eriyen beklentilerimiz değil, demir ve çelik olmalı. Bu duygu ve düşünceler ile önümüzdeki şube seçiminde siz değerli emekçi kardeşlerimin hizmetkarı olmak adına adayım.”

Yetkili işyerlerine ‘sorumluluk´ mesajı

Örgütlü işyerlerine yönelik sorumluluklarına ilişkin ise Kayış, şunları aktardı: “Bu seçim sürecinde isyerimize ve işimize dün olduğu gibi bugünden sonrada sahip çıkıp, iş huzurunu, birlik ve beraberliği bozmadan kardeşlik ortamında işçinin en tabi hakkı olan demokratik bir yarış sergileyecegiz. Merhum genel başkanımız Metin Türker´in de söylediği gibi ‘fabrikanın civatasına zarar veren bizden olamaz´. İşyerlerimizde yeni üretim rekorlarına imza atacağımızdan, endüstriyel ilişkilerimizde tutarlı ve kararlı bir duruşumuz olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Örgütlü durumda olan işyerlerimize kazandırmak ise bizlere emekçiler adına daha fazlasını talep etme hakkını doğuracaktır.

Hangi işyerlerinde yetkili?

Bilindiği gibi 125 delegenin tespiti ile seçim sürecini başlatacak Hak-İş Konfederasyonu´na bağlı Özçelik-İş Sendikası, İskenderun´da halen İsdemir A.Ş, MMK Metalurji A.Ş., Ekinciler Demir Çelik ve Yolbulan Metal A.Ş.´de de yetkili bulunuyor.


Anahtar Kelimeler: Murat Kayış başkan adayı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00