Murt, rölyef sergisini açtı

Aliye Murt, 3 yıllık çalışmasındaki 58 eseri beğeniye sundu

GÜNCEL 20.05.2022 14:10:48 0
Murt, rölyef sergisini açtı

Akın Bodur/İskenderun

İskenderunlu Aliye Murt, ilk rölyef sergisini bugün açtı. Fransızca bir kelime olan rölyef, yüzeyde çökertme ya da yükseltme şeklinde yapılan sanatsal çalışmalara verilen genel isim. Bu sanata kabartma da denilmektedir. Kabartma eserler, tarihi yapıların veya insan figürlerinin boyutlandırılmasıyla oluşturulmaktadır.

/resimler/2022-5/25/1715144586772.jpg
Murt´un rölyef sergisinin açılışını Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AKP İskenderun İlçe Başkanı Abdulkerim Güven, Murt ve bazı katılımcılarla birlikte açtı. Rölyef sergisinin açılışına yazar Ayla Kutlu da katıldı.

Sergi, tek gün süreli

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının 3. katıldaki fuaye alanında düzenlenen sergi, tek gün olarak gerçekleşti. Fuaye alanındaki serginin tek gün olmasının nedeni olarak odanın çalışmalarının gösterildiği öğrenildi. 58 rölyef eseri, 500 lira ila 5.000 lira arasında değişen fiyatlarda satışa sunuldu. Serfinin açılış kokteylinde keman sanatçıları Şule Kumru ve İsmail Kaya, çeşitli eserleri seslendirdi.

Rölyef sanatçısı Aliye Murt, üç yıl önce boş vaktini değerlendirmek amacıyla başladığı ve ´ben de yapabilir miyim?´ yaklaşımıyla denediği sanat çalışmalarını, pandemi döneminde hızlandırdığını belirtti. Yaptığı ilk çalışmaları arkadaşlarına hediye ettiğini ifade eden Murt, 'El yeteneği ve beceri var. Bunlar olunca çalışmayı sürdürdüm ve belli bir sayıya ulaşınca arkadaşlarımın önerisi üzerine sergiye dönüştürdüm. Pandemi sürecinde evde daha vakit geçirince, rölyef üzerine çalışmayı arttırdım. Öyle anlar oldu ki, neredeyle 24 saat yetmez oldu. Rölyef sanatıyla yaşamım da değişti, çok şef fark etti. Artık vaktimi boşa harcamak istemiyorum. Ve tablolarla uğraşıyorum' değerlendirmesini yaptı. Murt, rölyef sanatıyla uğraşmaya ve çalışmalar biriktikçe sergi açmaya devam edeceğini de kaydetti.
Rölyef sanatçısı Aliye Murt, açılışa katılanlara eserleri hakkında bilgi de verdi.


Anahtar Kelimeler: Murt rölyef sergisini açtı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00