MÜSİAD´ın, Bor madeni toplantısı

Bor madeni ve kullanım alanları temalı MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı, derneğin şube başkanlarının katılımıyla Uşak´ta yapıldı.

GÜNCEL 25.07.2018 10:47:51 0
MÜSİAD´ın, Bor madeni toplantısı

İskenderun/SES

 Toplantıda, Türkiye´deki bor rezervleri, bor ürünlerinin ileri teknoloji ürünlerindeki kullanımı, bor üretiminde yeni inovasyon anlayışı ve bora dayalı sektörlerde iş birliği çalışmaları konularının ele alındığını toplantıya, MÜSİAD Hatay şubesi adına şube başkan yardımcısı Nuri Günal ile şube müdürü Ali Yeşilova katıldı.
Toplantıya ilişkin yazılı açıklama yapan Günal, şunları belirtti: 'Programın ana konusu olan Bor madeni hakkında oldukça bilmediğimiz yeni şeyleri öğrendik. Bor, kullanım alanı ve üreteceği katma değer düşünüldüğünde, son derece kıymetlidir. Dünyadaki kaynaklar hızla tükenirken ve alternatif kaynaklara ilgi artıyorken Türkiye, önemli bir ham madde olan Bor madeninden, değerini teslim edecek şekilde istifade edilmelidir. Türkiye bugün, dünyadaki Bor rezervinin yüzde 73´ünü barındırıyor. Dünyadaki pazar payımıza baktığımızda ise, 2017 yılında yüzde 57 olduğunu görüyoruz. Amerika, toplam rezervin yaklaşık yüzde 5´ine sahipken, pazarın yüzde 27´sini elinde bulunduruyor. Mevcut potansiyelimizi kullanma oranımızı ifade eden bir veridir bu. Elimizde Bor madeni gibi bir kıymet varken, bunu en etkin şekilde kullanarak, yerli ve milli üretim kapasitemizi artırmalıyız. 2003 yılında, başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan´ın kurulmasına öncülük ettiği Bor Araştırma Enstitüsü´nü, daha etkin şekilde kullanmamız gerekiyor. Tarım, cam sanayii, seramik sanayii, metalürji, yalıtım, sağlık ve enerji, bilhassa yenilenebilir enerji gibi çok geniş bir kullanım alanı olan Bor´u, tüm dünyaya satabilmek ve pazar payını rezerv seviyesine yükseltmek için önümüzde hatırı sayılır hiçbir engel yoktur. Bu hedefe, peyderpey ulaşılacağına inancımız tamdır.'


Anahtar Kelimeler: Nuri Günal Ali Yeşilova

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00