Mustafa Ünsal dönemi

Eğitim-Sen´de yeniden

GÜNCEL 24.02.2020 11:33:04 0
Mustafa Ünsal dönemi

İskenderun/SES

Kamu Emekçileri Konfederasyonu KESK´e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası´nin (Eğitim-Sen) 11. Olağan genel kurulunda önceki dönem başkanı Mustafa Ünsal, yeniden başkanlığa getirildi.
Bugüne kadarki engellemelere karşın yürüyüşlerini umut ve kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Mustafa Ünsal, kongre konuşmasında öğretmenlerin örgütlülük mücadele tarihine ele aldı, gelecek kuşaklara verdikleri ‘onurlu bir gelecek bırakma sorumluluğunu´ sözünden vazgeçmeyerek her zaman hissettiklerini söyledi. Ünsal, Eğitim-Sen´in örgütlülük ve mücadele geleneğini de ele aldığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Emek ve demokrasi mücadelesinin bir bütün olduğu ve birbirinden ayrı değerlendirilemeyeceği açıktır. Bu nedenle Eğitim-Sen her zaman aydınlığın, eşitliğin, emeğin, demokrasinin ve barışın savunucusu ve sesi olmuştur; geçmişten bugüne taşıdığı değerlerle, eğitim ve bilim emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele örgütü olmayı sürdürecektir.”

Suriye´de paylaşım savaşı
Konrede konuşan önceki dönem başkanı Ali Karadaş, “Kongremizi ülkemiz bakımından hem iç politikada, hem dış politikada iflasın yaşandığı bir süreçte yapıyoruz. Emperyalist güçler Ortadoğu´da ikinci dünya savaşından bu yana daha önce olmadığı kadar karşı karşıya gelmiş durumda. Bu günkü sınırların belirlenmesinde en önemli anlaşma olan Sykes Picot´tan 104 yıl sonra paylaşım savaşları devam ediyor. Ben burada yetkililere tek bir soru sormak istiyorum. Suriye´de yaşananların paylaşım savaşı olduğu açıkken askerlerimiz niçin ölüyor? Yanı başımızda her gün yaşanan gelişmelere baktıkça “yurtta barış, dünyada barış” şiarının ne kadar yerinde bir ifade olduğunu görüyoruz” dedi.

Yeni yönetim kurulunde kim var?
Başkanlığını Cemevi Başkanı Halil İbrahim Ayaz, üyeliklerini Tahsin Bilgay, Mustafa Çöloğlu´nun üstlendiği divanın yönettiği ve tek listeyle seçime gidilen kongrede yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Ünsal, Cengiz Demir, Meryem Çolak Keskin, Derya Fatma Caner, Meltem Yegül, Korhan Orhan, Burhan Çelik.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22