Mutlu Noeller

Tüm dünyada olduğu gibi İskenderun ve Arsuz´da da İse peygamberin doğuşunu temsil eden Noel coşkusu yaşanmaya başlandı.

GÜNCEL 24.12.2021 13:37:14 0
Mutlu Noeller

Noel Bayramı kutlamaları dolayısıyla Arsuz´da Mar Yuhanna Ortodoks Kilisesi´ndeki ayine kent protokolü de katıldı. Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, Belediye Başkanı Asaf Güven, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün de bayram kutlamasına katıldı.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesindeki ayin saat 17.00 itibariyle başlayacak. İskenderun Latin Katolik Kilisesindeki Noel Ayini ise saat 23.00´te gerçekleştirilecek.

HBB´den kilise ziyareti

Hatay Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Noel Bayramı dolayısıyla Altınözü, Arsuz, İskenderun ve Samandağ´daki kiliseleri ziyaret etti, HBB Başkanı Lütfü Savaş adına hazırlanan hediyeleri sundu.

Başkan Savaş´tan Noel mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Noel Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hatay, tarihin her döneminde sevgiyle, barışla, huzurla anılan bir şehir olmuştur. Aynı gökyüzünün altında karşılıklı anlayış ve saygıyla yaşamak atalarımızın bize bıraktığı en anlamlı hediyedir. İnanıyorum ki birlik ve beraberliğimiz yüzyıllarca sürecek ve biz bu mutluluğu ömür boyu yaşayacağız. Farklı kültür ve inançların merkezi olan şehrimizden yükselen barış sesleri tüm dünyada yankılansın. Topraklarımızdaki güçlü kardeşlik bağları herkese örnek olsun.”

Kaymakam Yönden´den Noel ziyareti

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Noel dolayısıyla Ortodoks cemaati mensubu bazı aileleri ziyaret etti. Ziyareti programı kapsamında Kurtuluş Mahallesi sakinlerinden Nora Kara´yı evinde ziyaret eden Kaymakam İskender Yönden´e Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı İş İnsanı Can Teymur eşlik etti.

Tosyalı´dan Noel kutlaması

Bayram günlerinin, insan hayatının neşe ve mutluluk günleri olarak nitelendiren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Noel Bayramı mesajında şunları ifade etti: “Geçmişte olduğu gibi bugün de birçok medeniyetin, inancın, kültürün merkezi konumundaki kentimiz, buradan aldığı güç ve dinamizmle, dünya barışına örnek teşkil etmeye devam edecek; sergilediği bu istikrarlı duruş ile daha mutlu ve müreffeh bir geleceğin kurulmasında yol gösterici olacaktır.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00