´Mutluluk çaba ister´

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle ´evlilik öncesi eğitim´ programı düzenlendi.

EĞITIM 2.03.2018 10:09:21 0
´Mutluluk çaba ister´

Berkay Arıkan/İskenderun

İSTE Rektörü Türkay Dereli, öğretim üyeleri ve öğrencilerin de katıldığı eğitimde psikolog Gülşen Saygılı konuştu. İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonu´nda düzenlenen eğitimdeki sunumunda, 'Sağlıklı bir evlilik için ne yapılmalı? Evlilik çatışmasına sebep olan faktörler ve çözüm yolları? Hayat arkadaşımı nasıl seçebilirim?' gibi konularda bilgi veren psikolog Saygılı, 'Sağlıklı toplumun temelini sağlıklı aile oluşturur. Sağlıklı aile ise gücünü sağlıklı bir karı-koca ilişkisinden alır. Sağlıklı evlilik ilişkisinde, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkiler yaratan bir güce sahiptir. Hayatta her şey gibi mutlu olmak da çaba ister. Mutluluk kişilerin birbirleriyle sağlıklı ve doyurucu etkileşimler kurmaları sonucunda vardıkları bir noktadır. Stres yüklü bir karı-koca ilişkisi, ailenin tüm bireylerinde doğrudan stres yaratır” değerlendirmesini yaptı.

İletişimin her türlü karşılıklı ilişkinin temel faktörü olduğunu ifade eden Saygılı, şunları söyledi: 'İletişim denince pek çok kişinin aklına karşılıklı konuşma ve diyaloglar gelmektedir. Oysa iletişim, ne söylendiği, nasıl söylendiği, niçin söylendiği, ne zaman söylendiği, hatta ne söylenmediğidir. İletişim ağızdan çıkanlar kadar bir şeyi söylerken ki; yüz ifadesinin, jest ve mimiklerin, bedenin duruşunun, ses tonunun ve o andaki duygunun ne olduğudur. Sağlıklı bir ilişki ancak sağlıklı bir iletişim kurulmasıyla oluşacaktır.'

´Evlilik, en önemli kararlardan biri´

Bir kişinin evlenmeye karar vermesi ve eşini seçmesinin, hayatında aldığı en önemli kararlardan biri olduğunu anlatan Saygılı, “Eş seçimi öyle acelece verilebilecek bir karar değil. Evlenmek için verilen karar, kişinin bundan sonraki hayatını kiminle ve nasıl geçireceğini, kişiyi bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının geleceğini ve ailenin bütün olarak nasıl bir hayatı ortaya koyacağını belirler. Eşinizi tanımadan önce kendinizi tanımalı ne istediğinizi bilmeli, sonra eşinizi seçmelisiniz' diye konuştu. Eğitim sonrası İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Naz, psikolog Saygılı´ya teşekkür etti, teşekkür sertifikası ve hediye verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00