Nalbant: Senaryo bugün de tutmayacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay İl Eş Başkanı Kerem Nalbant, Kocaeli Milletvekili Haluk Gergerlioğlu´nin vekilliğinin düşürülmesini ‘siyasi darbe´ olarak adlandırdı, yargılama ve cezanın temelinde ´siyasi saikler´ yattığın

SİYASET 18.03.2021 16:14:48 0
Nalbant: Senaryo bugün de tutmayacak

TBMM´de Gergerlioğlu´nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Antakya´da düzenlenen toplantıda konuşan İl Eş Başkanı Nalbant, “Geçmiş yıllarda dokunulmazlıklar ve kayyumlar üzerinden denediğiniz bu kirli senaryo dün nasıl tutmadıysa bugün de, yarın da tutmayacak” dedi.

CHP, EMEP, HKD, SYKP, SODAP, TİP, Toplumsal Özgürlük partisi temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında Nalbant, şöyle konuştu: “Geçen günlerde reform adı altında insan hakları eylem planını açıkladınız. Ama anlaşılan o ki, sizin insan haklarından ve demokrasiden anladığınız tek şey, yasak, baskı ve zulümdür. Ancak tarihe dönüp baktığımızda,dünyada hiçbir zalimin ilelebet zulümle abat olamayacağına, dünya insanlık tarihinin tanıklık ettiğini sizlere hatırlatıyoruz. Bugün katlettiğiniz hukuk devleti değerlerinin yarın en çok sizlere lazım olacağını istemeseniz de tarih acı bir şekilde yüzünüze çarpacaktır. Bir taraftan ömrünü barışa, kardeşliğe, demokrasi ve insan hakları mücadelesine adamış millet vekilimiz Ömer Faruk,Gergerlioğlu´nun vekilliğini anti demokratik şekilde düşüreceksiniz, diğer taraftan da aynı gün jet hızla, Yargıtay cumhuriyet başsavcısı, HDP´nin kapatılması için anayasa mahkemesine başvuru yapması tesadüf olmasa gerek. Bu kapatma davası sizin bir zamanlar öve öve bitiremediğiniz ileri demokrasi anlayışınızın, Ankara´nın karanlık dehlizlerinde esir alınmasıdır da aynı zamanda. Dün aynı karanlık odaklar size bu şantajı yapmışlardı. Bugün de siz başkalarına yapıyorsunuz. Ancak HDP´yi kapatarak susturacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. HDP gücünü bu topraklardan ve halklardan aldığı için yok etmeğe gücünüz yetmeyecektir.”


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62