“Nardüzü Karakolu”, sahnelendi

Ortaokul öğrencileri oynadı

GÜNCEL 26.06.2019 10:46:00 0
“Nardüzü Karakolu”, sahnelendi

Nesrin Geyik/İskenderun

Arsuz´a bağlı Nardüzü Ortaokulu´nun gelenekselleşen tiyatro gösterisi bu yıl Nardüzü Karakolu isimli oyunla gerçekleştirildi. Uzun yıllar öncesine dayanan oyun sahneleme geleneğini bu yıl Nardüzü Ortaokulu Tiyatro Kulübü öğrencileri sürdürdü. Kulübün sorumlu öğretmeni Güllüzar Oktay´la birlikte hazırladıkları oyun, yörede özel eğitim veren TEK Koleji salonunda sahnelendi.
Güvenlik güçlerinin karşılaştığı sorunlardan, eğitime, kan davasına güncel konuları eğlenceli biçimde aktardıkları oyunda Nardüzü Ortaokulu´nun öğrencileri, yetersiz koşullarda yapılan hazırlıklara karşın sahnedeki ustalıklarıyla da dikkat çekti.
Okul müdürü Mesut Delioğlu, kulüple öğrencilerin sanatsal, kültürel faaliyetlerle kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, bu faaliyetlerle bir çok öğrencinin kendini ifade etme becerisi kazandığını ve başarma duygusunu tattığını söyledi. Müdür Delioğlu, “İmkan sunulduğunda çocuklarımızın ne kadar çok yetenekli olduğunu ve kişisel gelişimlerine fayda sağladığını görmüş oluyoruz. Her çocuğumuz yetenekli; bizlere sadece onlara dokunmak kalıyor” dedi.
Oyunun sonunda katılanlara teşekkür eden ve çalışmayı ‘çok kıymetli´ olarak nitelendiren Arsuz Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, onların sahneye çıkışını ve soluksuz, hatasız oynadıklarını görmenin kendilerini de heyecanlandırdığını kaydetti. Dönmez, “Bir eseri sunmak o kadar basit değil. Yıl boyunca belki eğitimlerinden feragat ederek çalıştılar, zamanlarından ve bir çok şeyden fedakarlık yaptılar. Bu çalışmalarından ötürü emeği geçen tüm eğitimcilere, dostlara teşekkür ediyorum. Okul aile birliğinin de desteğini biliyorum” diye konuştu. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de “Öğrenci kardeşlerimizin canla başla ve kendilerini buna vererek oyunu bize seyrettirdiler. zamanın nasıl geçtiğini anlamadan seyrettik. Hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizi ilerde çok başarılı, ülke çapınca oyuncu olmanızı dilerim. Çalışmayı sürdürmenizi tavsiye ediyorum. Biz de Arsuz Belediyesi olarak da bu çalışmalarda katkımız olacak ise -ki olmalı da- imkanlarımız ölçüsünde sizlere katkı vereceğimizi tekrar etmek istiyorum” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04