Nardüzü sakinlerinden 'OSB planına' görüşme

Arsuz'un Nardüzü mahallesinde küçük ölçekli sanayi ve depolama tesislerinin, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) statüsüne çevrilmesine yönelik çalışmalara, yöre halkı tepki gösterdi.

EKONOMI 6.04.2024 08:07:00 0
Nardüzü sakinlerinden

İskenderun/SES

Arsuz Kent Konseyi’ne bağlı Nardüzü Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Fırat Çiçek, küçük ölçekte bile yeterince çevre kirliliği yaratan yöredeki sanayi işletmelerinin, OSB statüsüne gelmesiyle özerk bir yönetim anlayışı durumunda daha da duyarsızlaşabileceklerini, Nardüzü ve Karaağaç bölgesinin, Payas gibi havasının hastalık yarattığı bir yer haline gelebileceğini belirtti.
Nardüzü'ne OSB niyetinin, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş İnsanları Derneği (ATSİAD)’ın, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ziyaretinde gündeme geldiğini ifade eden Çiçek, bu gelişme üzerine Nardüzü Mahalle Meclisi olarak İTSO Baykanı Levent Yılmaz'la görüşüp, düşüncelerini aktardıklarını bildirdi. İTSO’nun Mart ayı meclis toplantısında da Başkan Levent H. Yılmaz, OSBnin kurulmasına yönelik çabalarla ilgili bilgi vermiş, “Nardüzü’nde bulunan ve üretim yapan fabrikaların bulunduğu alanın, organize sanayi bölgesine dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında ATSİAD ile birlikte hareket ederek, Arsuz Kaymakamlığı’yla görüşme sağladık” bilgisini paylaşmıştı.

“Gürültü kirliği de bir çevre kirliliği”

Nardüzü Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Baflkan Çiçek, "Mahalle Meclisi ve sakinleri olarak bu konu hakkındaki hassasiyetimizi daha önce de basın açıklaması ile duyurmuştuk. Bölgemizde daha fazla sanayi tesisi istemediğimizi aksine mevcut sanayi yapılarının yaşam alanlarımızdan uzaklaştırılmasını istediğimizi belirtmiştik. Mevcut hali ile çevreye duyarsız bu yapıların; havamızı, toprağımızı ve suyumuzu kirlettiğini yetmezmiş gibi üstüne deprem kaynaklı moloz yığınlarının da eklendiğini paylaştık. Gürültü kirliğinin de bir çevre kirliği olduğunu ekledik" görüşünü belirtti.

“Yöre, havası hastalık yaratan bir yer haline gelebilir”

Çiçek, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Küçük ölçekte bile yeterince çevre kirliği yaratan bu sanayi işletmelerinin, OSB statüsüne gelmeleri ve başına buyruk bir yönetim anlayışı durumunda daha da duyarsızlaşabileceklerini, Nardüzü ve Karaağaç bölgesinin Payas gibi havasının hastalık yarattığı bir yer haline gelebileceklerini belirttik,”

"OSB tarzı gelişmelerde bölge halkının taraf olduğu unutulmamalı” 

İTSO Başkanı Yılmaz’ın, kendilerinin hassasiyetini oda olarak anladıklarını, benzer hassasiyetleri ATSAiD yönetiminin de hissettiğini, bölgede yerleşik halkın yaşam alanlarını çevre ve hava kirliliği açısından olumsuz etkileyebilecek bir çalışma içerisinde olmadıklarını anlattığını belirten Çiçek, çalışmanın Karaağaç bölgesinde dağınık olarak bulunan bacasız sanayi kuruluşlarının, bir bölgede daha düzenli ve çevreye duyarlı altyapılarıyla birlikte bir çatı altında toplamasına yönelik olduğunu ifade ettiğini söyledi. Çiçek, "İTSO olarak bölgemizin istihdam oranının arttırılması için bu çalışmaların yapıldığını; ancak bölge halkının sağlığını ve çevrenin temizliğini kanunen garanti altına alan çalışmalara destek verileceğini bizlere iletti. Nardüzü Mahalle Meclisi olarak mahallemizde ve çevremizde yapılması planlanan bu tarz gelişmelerde bölge halkının da bir taraf olduğunun unutulmamasını, karşılıklı fikir alışverişleri ile toplumsal uzlaşı şeklinde yapılacak yatırımlara destek olunacağını tersi durumlarda ise karşı çıkacağımızı belirttik” değerlendirmesini yaptı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74