Nardüzü´nde kimyasal kokulu duman ve sis endişe yarattı

Arsuz´a bağlı Nardüzü Mahallesi´nde antrepodaki yangının ardından tütmeye devam eden ve mahallede sis tabakası oluşturan duman ‘kimyasal mı soluyoruz” endişesine neden oldu.

HATAY 14.06.2022 22:55:06 0
Nardüzü´nde kimyasal kokulu duman ve sis endişe yarattı

Nardüzü mahallesinde 9 Haziran´da bir antrepoda çıkan ve kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları devam eden yangının ardından iki gündür binadan tüten duman mahallede yoğun sis tabakası oluşturdu. Ağır koku ile birlikte dumandan etkilenen mahalle sakinleri pamuk ile yanan kimyasalların da oluşturduğu dumanı bir halk sağlığı sorunu olarak gördüklerini ifade ederken, kapı ve pencerelerini kapatarak önlem almaya çalışıyor.

Pamuk ve granül stoklanan depodaki yangının ardından mahallede oluşan ağır kokulu sis tabakası sakinlerde endişeye neden oldu. Bölgede İtfaiye ekiplerinin önlemleri devam ederken, yangının çıktığı binada eksper incelemesi de tamamlandı.

Mahalle sakinleri kontrol altına alınan, ancak yanması devam eden malzemelerin oluşturduğu riskin bir an önce ortadan kaldırılması için yetkilileri hızlı önlem almaya davet etti. Oluşabilecek sağlık sorunlarına da dikkat çeken sakinler, Arsuz İlçe Sağlık Müdürlüğü´nde bölgede inceleme yaparak önlem alması talep etti.

Bilindiği gibi yangın, havadan ve karadan müdahale ile ikinci gününde kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanmıştı. Ancak pamuk balyalarının ve aynı depoda bulunduğu belirtilen granülün yanması sonucu ağır hasar alan binanın yıkım kararı verilebileceği belirtiliyor.

“Soluk almak zorlaştı”

Mahallede ağır koku ve dumanın oluşturduğu sis tabakası ile ilgili bir mahalle sakini şunları ifade etti: “Şu an gece saat on buçuk ve duman sis yoğun bir şekilde çoğalıyor bu iki gündür öyle oluyor kimyasal veya plastik yanık kokular yayılmış lütfen bunun icabına bakılsın. Aynı yerden dumanlar tütmeye devam ediyor soluk almak zorlaştı.” Bir başka mahalle sakini de “İnanılmaz kötü bir koku var. Tüp kokusu gibi. İtfaiyeyi aradım. Cansu antrepo öğleden beri tütüyor” dedi.

Mahalleli önlem istiyor

Öte yandan Arsuz Kent Konseyi Nardüzü Mahalle Meclisi yürütme kurulu, Mahalle Muhtarı ve sakinlerin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında Muhtar Mehmet Şanlı Nardüzü Mahallesi Muhtarı Mehmet Şanlı da çevreye ve mahalle halkına zarar vermeye meyilli olan tüm iş yerleri periyodik olarak denetlenmesini talep etmişti. Arsuz Kent Konseyi Nardüzü Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Fırat Çiçek, depolama alanları ve sanayi tesislerinin yerleşim alanlarıyla içiçe olmasının tehlikesine dikkat çekmişti. Çiçek, şu değerlendirmeyi yapmıştı: “İki sene önce yaşanan ve bu son yaşadığımız yangın olayı endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu tekrar göstermiştir. Yaşam alanlarımızda bulunan bu sanayi alanları maalesef yeterli miktarda denetlenmemektedir. Patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı özellikte olabilen birçok ürün kontrolsüzce ve iş güvenlik kurallarına uyulmadan bu alanlarda depolanabilmektedir. Herhangi bir yangın durumunda bütün çevreyi ve yaşam alanlarını tehdit etmektedir. Can ve mal kaybı riski yanında havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletmektedir.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19