Nardüzü´ne meydan planı

Arsuz Belediyesi, Nardüzü Mahallesine yapılacak olan Kent Meydanı´nın temelini törenle attı.

İSKENDERUN 13.01.2018 07:30:52 0
Nardüzü´ne meydan planı

 

Temel atma törenine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin de katıldı.
Törende kent meydanıyla ilgili bilgiler veren Arsuz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, 6 bin 180 metrekarelik alanda halkın özel günlerde sosyal, kültürel, siyasal ve ticari amaçlar için kullanması ve kentsel yaşamın geçtiği önemli bir kamusal mekan oluşturmak amacıyla oluşturulacak Nardüzü Kent Meydanında 7 adet dükkan, 1 adet cafe-çocuk oyun alanları, WC ve amfi tiyatro alanının bulunacağını söyledi.
Arsuz Belediye Başkanı Culha da, kenti bir bütün olarak planladıklarıın, halkın talep ve beklentilerini büyük oranda karşılamaya çalıştıklarını ifade etti ve Kent Meydanı projesinin Nardüzü mahallesine yakışacağını söyledi. Nardüzü Mahallesi´nde eski belediye binasını kadın kültür evine dönüştürerek önemli bir hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Culha, eksik hizmetlerin giderilmesi adına her türlü gayreti sarfetmeye devam ettiklerini, imarla ilgili planlamalarda da konsensüs sağlanarak İmar Kanununun 18. maddesinin uygulamasını gerçekleştirdiklerini belirtti. Mahalleleri birleştirecek bağlantı yolları ve köprülerin yapımının da tamamlandığın anlatan Culha, belediyenin sorumluluğu olmamasına rağmen, derelerin ıslahı ve elektrik kesintilerine son verecek çalışmaların hızlı bir şekilde yapıldığını ve belediye olarak takibini yaptıklarını belirtti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ise, Arsuz´a hizmet akışını hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, Nardüzü Mahallesi´ne büyükşehir belediyesi olarak çok amaçlı taziye ve ibadet amaçlı da kullanılabilecek salonun temelini atacaklarını ifade etti. Arsuz´un altyapı kanalizasyon sorununun çözümü için kredinin tahsisini beklediklerini belirten Savaş, ilk kazmayı da bu yıl içerisinde vuracaklarını anlattı.
Hafta sonu yapılan genel kurulda CHP Hatay İl Başkanlığı girevine getirilen ancak gödevi devir almadan il başkanı olarak konuşan Servet Mullaoğlu da, seçilmesi sonrası Arsuzlularla buluştuğu ilk tören olduğunu kaydetti.

Kent Meydanı projesinde neler var?
Arsuz´un Nardüzü Mahallesi 5407 ve 351 nolu parsellerin bulunduğu yaklaşık 6180 metrekarelik alanda yapılacak Kent Meydanı projesinin, halkın özel günlerini kutlaması, sosyal, kültürel, siyasal ve ticari faaliyetlerin yapılması, kentsel yaşamın geçtiği önemli bir kamusal mekan oluşturulması amacıyla yapıldığını, 7 adet dükkan, 1 adet cafe-çocuk oyun alanları, WC ve amfi tiyatro alanının bulunacağı açıklandı. Nardüzü Kent Meydanı Projesi kapsamında mevcut dükkanların yıkılarak yerine yeni dükkanların bulunduğu alan halkın çok amaçlı kullanımına açılacak. Yapılacak dükkanların üstü çatı ile örtülüp, çay-kahvelerini içilecek alan oluşturuldu. Meydanda ise anfi tiyatro, spor aletleri, fıskiye, umumi tuvaletler, gezinti yeri ve oturma bankları, ağaç ve yeşillenecek bir alan oluşturulacak.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00