´Neden kanser oluyoruz?´

Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Hatay Üniversite Öğretim Elemanları Derneği işbirliğiyle ´Neden kanser oluyoruz?´ adlı panel düzenlendi. Akdeniz Defne Evi´nde gerçekleşen panele, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Defne Kent Konse

HATAY 16.01.2018 17:22:23 0
´Neden kanser oluyoruz?´

 

 Panelde, 'Kanser nedir? Neden kanser oluyoruz? Kalın bağırsak kanserleri ve erken tanı yöntemleri' üzerine panelde konuşan Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhyittin Temiz ve MKÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalım Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı, Kanserle ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Temiz ve Prof. Dr. İnandı, kanserin nedenlerini; Çevresel faktörler (hava kirliliği, tütün kullanımı), fazla kilo, sağlıksız beslenme, az meyve-sebze tüketimi, fiziksel aktivite eksikliği, alkol kullanımı, bulaşıcı hastalıklar, ultraviyole ışınları, genetik yapı ve kalıtım Ööellikler olarak sıraladı.
Belli bir yaş aralığında yapılacak düzenli kontrol ve kansere neden oluşturacak noktalarda alınacak önlemlerle bu hastalığa yakalanma riskinin azaltılabileceğini ifade eden Temiz ve İnandı, erken tanı adına kişinin kendi vücudu dinlemesi, uyarılara kulak vermesi ve KETEM´e (Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi) başvurması gerektiğini de söyledi.
Hatay Üniversite Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Berkant Ödemiş de, İskenderun´da yaşayan biri olarak kömürün şehir üzerindeki zararlı etkisini her geçen gün daha fazla hissettiklerini ifade etti. Ödemiş, 'Bir kentin nasıl gelişeceği ile ilgili geleceğe yönelik planlamalar yaparken, o kentin yerelinde çalışan sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, meslek odalarının görüşlerinin alınması gerektiği ve şehrin ortak bir akılla yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne yazık ki tabir-i caiz ise Kanserle haşır neşir olma noktasında ilerlemekteyiz. Bu durumun neden kaynaklandığını ve nasıl önlenmesi gerektiğini değerli hocalarımız eşliğinde vatandaşlarımıza aktarmak amacı ile buradayız' dedi.
Defne Belediye Başkanı Yaman, Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi´nin sağlık konusundaki çalışmalarının önemli olduğunu olduğunu ifade etti. Mesleğinin hekimlik olduğunu anımsatan ve sağlık konusundaki çalışmaları önemsediğini ve desteklediğini belirtern Yaman, “Sağlık konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla beraber katılımcı sayısının da günden güne artıyor olması bizim için sevindirici. Amacımız farkındalık yaratmaktır' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Neden kanser oluyoruz

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22