Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi açıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Yerleşkesinde kurulu Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi, törenle açıldı.

EĞITIM 22.06.2022 19:46:43 0
Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi açıldı

Bilgi Teknolojileri Merkezi açılış törenindeki konuşmasında bilgi ve bilimin, teknolojinin, Ar-Ge faaliyetlerinin şehirlere ve ülkelere yön verdiğini belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur bilim ve teknolojidir; çünkü bilgi güçtür” diye konuştu. Artık teknolojiyi sadece kullanabilen değil üretebilen toplumların her anlamda gücü elinde bulundurduğunu ve ilerlediğini vurgulayan Depçi, İSTE´de önemli merkez ve laboratuvarların bir bir hayata geçirildiğine dikkat çekti. Depçi, şunları söyledi: “Bu merkezlere, başta şehit öğretmen Aybüke Yalçın olmak üzere kaybettiğimiz şehitlerimizin adını vermek istiyoruz. Vatanı için canlarını veren şehitlerimize borcumuzu ödeyemeyiz ama isimlerini yaşatacağız. Saygıdeğer ve eğitim sever iş insanı Recep Atakaş tarafından kurulma sözü verilen Elektroteknik Laboratuvarımızı da yakında hizmete almayı planlıyoruz. Ayrıca şuanda almış olduğum bir müjdeyi sizinle paylaşmak istiyorum bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu´nun danışmanı Sayın İbrahim Güder aramızda kendisinden az önce iki halı saha, iki tenis, iki basketbol ve kaykay sahamızın açılış sözünü aldık hayırlı olsun.

Eşinin adını taşıyan teknoloji merkezinin açılışında konuşan iş insanı Nuri Üysen´in ardından konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Bilim adına yapılan her adımı yakından takip ediyor ve destekliyoruz” dedi.

Vali Doğan, şunları ifade etti: “Teknik bir üniversitenin şehrimizde olması büyük bir şans. Bilim adına yapılan her adımı yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Bu konuda İSTE´nin başında genç, dinamik bir ismin olmasının da büyük payı var. Kendisinin yapmak istediklerini ve hayata geçirdiklerini görünce biz de elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz.” Son yıllarda bilim adına yapılan yatırımlara da değinen Vali Doğan, “Artık gençlerimiz bilim ve teknoloji alanında uluslararası düzeyde başarılar elde ediyor; kendi yazılımlarını üretip yerli ve milli ekonomiye katkı sağlıyor” diye konuştu.

Müzik dinletisinin de yer aldığı tören protokol üyelerinin kurdele kesimi, merkezin gezilmesi ve kokteyl ile son buldu. Nuri Üysen´in eşinin ismini taşıyan merkezin açılışına İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaptı. Açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, iş insanı Nuri Üysen, İskenderun Kaymakamı V. Dr. Polat Kara, Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, DTO İskenderun Başkanı Kemal Kutlu, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23