Netanyahu için Hatay Barosu’ndan suç duyurusu

Filistin’e yönelik insan hakları ihlali, en temel haklardan olan yaşam hakkını ihlal ve soykırıma varan şiddet eylemi gerekçesiyle İsrail devlet yetkilileri hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı’na suç duyurusu yapıldı

DÜNYA 20.10.2023 17:57:00 0
Netanyahu için Hatay Barosu’ndan suç duyurusu

Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, Filistin’e yönelik insan hakları ihlali, en temel haklardan olan yaşam hakkını ihlal ve bu kapsamda soykırıma varan şiddet eylemi gerekçesiyle İsrail devlet yetkilileri hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı’na suç ihbarında bulundu.

İsrail Devleti Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında “Soykırım, insanlığa karşı suç, savaş suçları, adam öldürme, yaralama, işkence” suçlarını işlediği gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı’na başvuru Adalet Bakanlığı üzerinden yapıldı.

Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, İsrail yönetimi ve silahlı kuvvetlerinin Filistine yönelik devam eden saldırıları sonucunda sivil halkı, hastaneleri acımasızca hedef aldığını belirterek, soykırım ve insanlığa karşı suçları işlediğini savundu. Açıkalın, sistematik olarak masum çocukların öldürüldüğü sabit olduğundan gerekli soruşturmanın yapılarak yargılanması ve gerekli yaptırımların uygulanmasını talep etti.

Hatay Barosundan yapılan açıklamada da, “İsrail’in yüzlerce masum insanın hayatını kaybetmesine neden olan Gazze’deki hastane saldırısını kınıyoruz. Savaşın dahi bir hukuku vardır. İsrail devletinin Gazze’de soykırıma dönüşen ve açıkça sivilleri hedef alan saldırıları aynı zamanda bir savaş suçudur. Bu vahşeti en sert şekilde kınadığımızı ve İsrail devleti yetkilileri hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına da suç ihbarında bulunduğumuzu, göreve davet ettiğimizi kamuoyu ile paylaşırız” denildi.


Anahtar Kelimeler: Netanyahu Hatay Barosu’ duyurusu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19