Nevruz kutlaması Yıldırımtepe´de

Bazı takvimlerde yılın ilk gününü temsil eden, Baharın gelişi, barış, dostluk ve kardeşlik anlamına gelen Nevruz, bu yıl da İskenderun´da Yıldırımtepe´de kutlanacak.

GÜNCEL 16.03.2018 10:04:43 0
Nevruz kutlaması Yıldırımtepe´de

 

Tertip Komitesi adına katılım davetinde bulunan Muhsine Taşan, “Yaklaşmakta olan baharın coşkusu, güzel günlere olan inancımızla İskenderun halkının nevroz bayramını şimdiden kutluyor ve tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz” dedi.
İskenderun´da Nevruz kutlamalarının21 Mart´ta Yıldırımtepe Mahallesi´ndeki alanda saat 10.00´da başlayacağını duyuran Taşan, yaptığı yazılı çağrıda hazırlıkları ‘barışa olan özlemle´ yürüttüklerini, nevruz buluşmasında binlerce insanın tek ses, tek yürek olarak, barışa ses vereceğini kaydetti. Nevruz´da bu yıl barışın inşasının temel gündem maddesini oluşturacağını da kaydeden Taşan, şunları kaydetti: “Ülkemizin ve tüm Ortadoğu´nun tarihi bir dönemeçten geçtiği bugünlerde yeni bir Nevrozu karşılamaya hazırlanıyoruz. Halklarımızın barış ve özgürlük taleplerinin her geçen gün daha da güçlendiği, buna karşın AKP iktidarının dünden daha baskıcı ve otoriter bir karaktere büründüğü bir dönemi yaşıyoruz. Şuna inanıyoruz ki, bu ülkeye barış, eşitlik, demokrasi ve özgürlük, egemenlerin lütfuyla gelmeyecek. Onu; emekçilerin, kadınların, gençlerin, kimlik ve inançları nedeniyle ötekileştirilenlerin, tüm ezilen ve sömürülenlerin mücadelesiyle bizler, yani halklar inşa edeceğiz. Çünkü, barışı halklar yapacaktır ve halkların barış özleminin önüne geçmeye hiç kimsenin kudreti yetmeyecektir. Demokrasi ve özgürlükler gelişmeden, Kürt sorunu başta olmak üzere bu ülkenin temel sorunlarının çözülemeyeceği aşikardır. İktidarı; emekçilerin, kadınların, gençlerin, farklı kimlik ve inançlardan tüm ezilenlerin eşitlik, demokrasi ve özgürlük taleplerine kulaklarını tıkamamaya, tekçi ve baskıcı devlet anlayışına son vermeye çağırıyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00