Nevruz Dörtyol'da kutlandı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Nevruz’un uzun bir özgürlük yürüyüşü ve Kürt halkının mücadele kimliği olduğunu söyledi.

GÜNCEL 22.03.2024 13:53:00 0
Nevruz Dörtyol

Nevruz Dörtyol'da kutlandı

İskenderun/SES
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Nevruz’un uzun bir özgürlük yürüyüşü ve Kürt halkının mücadele kimliği olduğunu  söyledi. Baharın gelişini simgeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı, Dörtyol'da kutlandı.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından düzenlenen Nevruz'da konuşan Uçar, 6 Şubat depreminde iktidarın halkla olan ilişkisini gördüklerini ifade ederek, "Depremi en ağır yaşayan Hatay oldu. Deprem üzerinden bir yıl geçti. Depremde çok büyük bir fotoğraf gördük. Bildiğiniz bir fotoğraf, herkesin daha net şekilde gördüğü bir fotoğraf oldu. Bu ülkeyi yönettiğini iddia eden iktidarın, halkla nasıl ilişkide olduğunu gördük" dedi.
İktidarın yeni tehditlerle gündemde olduğunu, ‘belediyeyi almazsam hizmet vermeyeceğim’ dediğini belirten Uçar, "Bunu söylemesine gerek yok, zaten biliyoruz. Kendisine oy vermeyenlere karşı, belediyenin başka partide olduğu yerlerde nasıl davrandığına tanıklığınız var. Sözü, politikası kalmayan AKP iktidarı, ne yaptı? Halkın kazanımlarına, ilmek ilmek ördüğü kazanımlarına kayyum atadı. Kendi kayyumuna da kayyum atadı. Şimdi yerel seçimlerde bütün siyasi partiler, ‘DEM Parti ne yapacak?’ diye tartışıyor. DEM Parti geleneğinde halkçı belediyecilik, demokratik belediyecilik var. Bunu elden bırakmadı, bırakmayacak. DEM Parti, bu toplumun dertlerine derman olmak, sorunlarını çözmek için geliyor. Var mısınız birlikte derman olmaya?” diye konuştu.
Ramazan ayında bulunduğumuzu ama halkın yılın 12 ayı boyunca aç olduğunu, ülkede ekonomik krizin bulunduğunu söyleyen Uçar, "Bu iktidara birlikte dur diyecek ve geçit vermeyeceğiz. Halkla birlikte bu düzeni durduracağız" dedi. 2013 Nevruz deklarasyonunun uygulanmasını isteyen Uçar, "Bu deklarasyon, Türkiye’deki bütün halklar, bütün toplumsal kesimler tarafından kabul gördü. Ancak hayata geçirilmedi. Deklarasyon, Türkiye’de sağlanacak barış, eşitlik demek, özgürlük demek, adalet demek, hukuk demek. Bu kimin işine yaramıyor? Elbette ki iktidarının. O yüzden ‘çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık’ dediler" değerlendirmesinde bulundu.
DEM Parti Hatay İl Eşbaşkanları Seher Cevheroğlu ve Naim Özbek de bayramda halkı selamladı. Özbek, "Savaşsız, sömürüsüz özgür  bir dünya talebimiz bütün halklar ve bütün kimlikler için sürecektir" dedi.
Ocaklı Mahallesinin Dede Korkut Sokaktaki eski futbol sahasında düzenlenen bayram etkinliğinde ateşini 'Barış Anneleri' ve Uçar'ın yaktığı, sanatçılar Baran Bozyel ve Cevdet Bağca da konser verdiği Nevruz'a katılanlar halay çekerek, bayramı kutladı. DEM Parti Hatay İl Eşbaşkanları Seher Cevheroğlu ve Naim Özbek, partinin Dörtyol ilçe Eşbaşkanı Hıdır Simli de bayramda halkı selamladı. Özbek, "Savaşsız, sömürüsüz özgür  bir dünya talebimiz bütün halklar ve bütün kimlikler için sürecektir" dedi.


Anahtar Kelimeler: Nevruz Dörtyol' kutlandı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19