Nilgün Selçuk CHP´li kadınlardan güvenoyu istedi

Yarın yapılacak CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanlığı ve yönetiminin belirleneceği kongrede, kadın kolları başkanı Nilgün Selçuk, dün adaylığını açıkladı ve kadın üyelerden güvenoyu, destek istedi.

16.12.2017 09:09:03 0
Nilgün Selçuk CHP´li kadınlardan güvenoyu istedi

Akın Bodur/İskenderun

 Kongrede 2.110 kadının oy hakkı bulunuyor. Pazar günü (yarın) yapılacak seçimlerde CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı ve 8 YK üyesi belirlenecek.
Partisinde kongre sürecinin başladığını ve kadın kollarının iki yıllık süreci tamamlandığını anımsatan CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, bu süreçte çalışmalarını toplumun her kesimiyle yürüttüklerini, kadınların sesi olmak, kadın dayanışmasını sağlamak amacıyla çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

'Atatürk´ün kadınlara verdiği hakları savunacağız'
Partisinin ilçe binasında dün düzenlediği basın toplantısında konuşan Selçuk, 'Yarım kalan bu çalışmaları tamamlamak için sizden onay, destek ve güç istiyorum. 2019 seçimlerinde yerelden gelene CHP´nin iktidara taşınması, bizim öncelikli hedefimizdir' dedi.
Atatürk´ün kadınlara verdiği hakları kullanacaklarını ve bunlardan hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini ifade eden Selçuk, 'O hakları savunmaya devam edeceğiz. Mücadelemiz; erkeklerle eşit şartların sağlanması, sosyal ve siyasal yaşamda kadınların eşit sartlarda yer alabilmesinin mücadesidir. Kadınların hak arayışında CHP çatısı altında her kadının toplama mücadelesidir.

Alanlardan hiç çekilmeyeceğiz
CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanlığına yeniden aday olan Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Önümüze ne kadar set konulursa konulsun, bizler kadınlar olarak mücadelemize devam edeceğiz. Bizler, örgütlü mücadelemizin teminatını veriyoruz. 2019 seçimleriyle ya var ya yok olacağız. Bu seçime giderken güçlü kadro ve güçlü kadın oluşturacağız. Farklı sesleri biraraya getirip, seromoniyi yaratacağız. Alanlardan hiç çekilmeyeceğiz. Aksine daha çok alanlarda boy göstereceğiz. Yeni alanlar yaratacağız. Çünkü, var oluşumuzu demokrasiye borçluyuz. Güçlü kadınlar yaratacağız ve onları var olan değerlerimizle birleştireceğiz. Kurtuluş Savaşında olduğu gibi 2019 seçimlerinde de destan yazacağız' dedi.

CHP il kongresi 7 Ocak´ta
Toplantıda bulunan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da, partisinin kongre sürecinin devam ettiğini, ilçe kongrelerinin ardından kadın ve gençlik kolları seçimlerinin yapıldığını anımsattı. Mansuroğlu, 'Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Hayati önem taşıyan üç seçim; yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerin var. Türkiye´nin rayından çıkmış siyasetini tekrar yerine oturtmamız lazım. Parlamenter sisteme yeniden dönmemiz lazım. Çocuklarımızın özgür bir ültede yaşaması için özellikle bizim üzerimize düşen görevi yapmamız lazım' diye konuştu.
Mansuroğlu, CHP Hatay İl Kongresinin 07 Ocak´ta, kurultay sürecinin de 03-04 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacağını belirtti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29