Nöbet yürüyüşle tamamlanacak

Anıt Alanı´ndan 19.00´da başlayacak olan yürüyüş Şehit Pamir Caddesi çok katlı otoparka Ulu Cami Caddesi´ne dönülerek, Merkez Bankası´nın önünden tekrar Anıt´a geçilecek.

TÜRKIYE 15.07.2017 10:20:07 0
Nöbet yürüyüşle tamamlanacak

15 Temmuz 2016´da yaşanan darbe girişiminin yıldönümde İskenderun´da da etkinlikler gerçekleştirildi, ortak açıklama ve mesajlarla ‘demokrasi, birlik´ vurgusu yapıldı. 15 Temmuz´un yıldönümü Atatürk Anıtı Alanı´ndan başlayacak yürüyüşle tamamlanacak.
Anıt Alanı´ndan 19.00´da başlayacak olan yürüyüş Şehit Pamir Caddesi çok katlı otoparka Ulu Cami Caddesi´ne dönülerek, Merkez Bankası´nın önünden tekrar Anıt´a geçilecek. Program yürüyüş sonunda anıt alanında devam edecek. Başkan Seyfi Dingil, düzenlenen yürüyüşe tüm İskenderunluları davet etti.

Karasayar: darbe milletle birlikte engellendi
AKP Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla milletin, ‘çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek´ engellediğini belirtti. Halkın demokrasisine sahip çıktığını ifade eden Karasayar, yayımladığı mesajında, “Hain ve alçak saldırıların ilk saatlerinden itibaren sokaklara inerek demokrasisine sahip çıkan milletimizin kadim tarihinde şanlı bir sayfa olmuş ve milletimiz, bütün dünyaya demokrasiye olan inancını bir kez daha ilan etmiş, kendisi üzerinde oynanacak oyunları yine kendi azim ve kararlılığıyla yok edeceğini göstermiştir. Bu darbe girişimi milletimize, meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza karşı yapılmış olup milletimiz, ülkeyi bölmek isteyen hainlere tıpkı bin yıl önce Malazgirt´te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Türkiye´yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır” ifadesini paylaştı.

Baro: Siyasi tarih ve zenginlikler zarar gördü
Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, yazılı açıklamasında 15 Temmuz´da ülkemizde bir daha asla yaşamak istemeyeceğimiz bir darbe girişimine tanık olduklarını belirtti. Darbelerin siyasi tarihine ve ülke zenginliklerine verdiği zararlara dikkat çeken Dönmez, ülke demokrasinin ise büyük tehlike atlattığı kaydetti. Büyütülen yapının dönüp bumerang gibi vurduğunu da ifade eden Dönmez, şu görüşleri paylaştı: “Yapılması gereken, yargıya, yargı dışı her türlü müdahaleyi önleyen, liyakat esasına dayalı güvenilir bir sistemin kurulmasıdır. Maalesef halk iradesinin tecelli noktası olan yasama organı TBMM devre dışı bırakılmıştır. Keyfilik, hukuksuzluk ve parti devletinin tüm uygulamalarını hep birlikte yaşamakta ve görmekteyiz. Ülkemizin uçurumun kıyısından döndüğü hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz´dan iki gün sonra Genelkurmay Başkanlığının 'Darbe püskürtülmüştür' beyanına rağmen ülkemiz OHAL sürecine sürüklenmiş ve bugüne kadar çıkartılan toplam 25 adet KHK´larla hukuk devleti ilkesi ayaklar altına alınmıştır. Bundan sonraki süreçte beklentimiz bir cadı avına dönüşen, fiili olarak darbe girişimi sonlandırılmasına rağmen, hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde yürürlüğe konulan OHAL´in sonlandırılması ve KHK´lerin iptal edilmesidir. Hatay Barosu, gücünün tek kaynağı ve tek sahibi milletin kendisidir kuralının somut hali olan ‘egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir´ ilkesine sonuna kadar bağlıdır.”

Dingil: Halkımız tek nefes oldu
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 15 Temmuz´un yıldönümü mesajında, bu tarihin bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Dingil, yayımladığı 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu günü ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçirmek isteyenler hainler, aziz milletimizin dünyadaki mazlum milletlere rehber olacak nitelikteki şanlı ve asil direnişiyle çok ağır bir cevap aldılar. Devletine, milletine, Cumhurbaşkanına, meclisine, hükümetine ve kendi iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, hain darbe girişimine karşı şanlı direnişiyle tarihimize yeni bir destan daha ekledi.O hain saldırı gecesi, Cumhurbaşkanımızın aziz milletimize milli irade ve demokrasiye sahip çıkalım çağrısıyla birlikte halkımız tek nefes, tek yürek ve tek vücut oldu.”

Bodur: Fedakarlıklarla atlatıldı
Adalet ve Kalkınma Partisi İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, 15 Temmuz ihanetinin unutulmayacağını, darbe girişiminin yarattığı tahribatın mlletin desteği, yöneticilerin fedakarlığıyla büyük ölçüde atlatıldığını kaydetti. Gelinen noktada Türkiye´nin toprak bütünlüğünü, birlik ve beraberliği hedef alanların umutlarının da kırıldığına inandığını ifade eden Bodur, yazılı açıklamasında, “Tarihini bilmeyenler o tarihi bir daha yaşamak zorunda olurlar. Milletin bütün fertlerine anlatmamız gerekiyor. Bundan sonra öyle görülüyor ki her 15 Temmuz´da yaşanan bu ihaneti tekrar hatırlatacak ve ona karşı tedbirleri tekrar geliştirecek bir gün olarak değerlendireceğiz” dedi.

HASİAD: Darbe zihniyetini kınıyoruz
15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde açıklama yapan Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD) Başkanı Tahsin Kabaali; “İş dünyası olarak, darbeyi ve darbeci zihniyetleri kınıyoruz, demokrasiye inancımız tamdır. Ekonomik büyümenin ancak ve ancak milli birlik ve beraberlik içindeki demokrasi ile gerçekleşebileceğini düşünmekteyiz” dedi.

Savaş´tan demokrasi vurgusu
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, 15 Temmuz´da yaşanan darbe girişimi ile ilgili mesajında demokrasinin önemini vurgulayarak bu değerin Türkiye Cumhuriyeti´nin vazgeçilmez parçası olduğunu kaydetti. Savaş, mesajında şu görüşleri dile getirdi: “Ülkemizin kalkınması ve ilerlemesine engel olacak tüm girişimlere, millet olarak her zaman tek vücut olarak cevap vereceğimiz ve tarihinde görüldüğü gibi bu cennet vatan uğruna gözümüzü kırpmadan mücadele edeceğimiz bilinmelidir. Milli birlik ve beraberliğimize her zaman olduğu gibi sahip çıkacağımız gibi demokrasinin vazgeçilmemiz olduğunu bir kez daha vurguluyor, vatan uğruna ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”

DASİDEF: Darbelere karşı, güçlü demokrasi
Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu yönetimi adına yapılan yazılı açıklamada darbelere karşı güçlü demokrasi vurgusu yapıldı. “Demokrasimizin darbelerden ve darbeci zihniyetten arındırılması zamanı gelmiştir” denilen açıklamada, demokrasiye müdahalelerin ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebileceği belirtildi. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için kurumsal ve zihinsel bir dönüşüme ihtiyaca da işaret edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Bu doğrultuda devlette liyakati esas alan bir yeniden yapılanma ve kurumsallaşma ile hayatın normal akışına dönülmesi, kurumlarımıza olan güveni artıracağı gibi demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler bağlamında millet iradesini de güçlendirecektir. Türk demokrasisinin uluslararası standartlara tam olarak uyması ve adaletin tam anlamıyla sağlanması ülkemizin hem yurt dışındaki itibarını yükseltecek, yatırım ve iş ortamının gelişmesini sağlayacak hem de AB üyelik sürecinde kolaylaştıracaktır.”

Gülsüren: Yakın tarihin en büyük ihaneti
TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren de 15 Temmuz´un yıldönümü mesajında darbe girişiminin yakın tarihin en büyük ihaneti olarak nitelendirerek doğrudan milli egemenlik ve bağımsızlığın hedef alındığını bildirdi. Gülsüren, “Darbe girişiminin üzerinden geçen bir yılda bütün Türkiye´nin tek ses olarak hareket etmesi sayesinde piyasalarda istikrar sağlanmıştır. Toplumun bütün kesimleri tehdidin direkt vatanımıza, milletimize yönelik olduğunu anlamış ve birbirine hızla kenetlenmiştir. Dünyadaki ve yakın coğrafyamızdaki siyasî, askerî, ekonomik gelişmeler; inançlar üzerinden oynanan oyunlar kaygı verici olmaya devam etmektedir. Ülkemize yönelik bölgesel ve küresel bütün tehditlerin bertaraf edilmesi; iktisadî, siyasî, kültürel her türlü boyunduruktan kurtulmamız; bölgemizde lider, dünyada söz sahibi olmamız ve tam bağımsız Yeni Türkiye için devletimizle, milletimizle; resmi kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birliğimizi ve beraberliğimizi korumamız gerekmektedir” görüşünü dile getirdi.

MÜSİAD: Zafer milletlekazanıldı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Hatay Şubesi yönetimi, seçilmiş hükümetleri devirmeye yönelik darbelerin tarih boyunca birçok ülkeye zarar verdiğini, 15 Temmuz´da kazanılan millet zaferinin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini vurguladı. Yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi; “Darbeler, tarihin kara lekeleridir ve bizler bunların canlı şahitleriyiz. Demokrasi tüm insanlığa gerekiyor, iktidarların asıl sahibi vesayetçi zihniyetleri değil milletlerdir. Dünya, Türkiye´nin 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıklarını yargılamaya değil anlamaya çalışmalı. Demokrasi isteyen herkesin, tarihinde birçok darbe yaşamış bir ülkenin vatandaşlarının kendi iradesini ortaya koyarak kazandığı zaferi alkışlaması ve saygı duyması gerekiyor.”

Kimyeci: 15 Temmuz´u unutturmayacağız
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 15 Temmuz hain FETÖ darbe kalkışmasının yıldönümü mesajında bu tarihin unutturulmayacağını belirtti. Kimyeci, şunları kaydetti: “15 Temmuz hain darbe girişimi, tarihimizde devletimize, milletimize yapılmış, hedefleri ve uygulayıcıları itibariyle en sinsi, en pervasız ve en büyük ihanettir. Bu hain darbe girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve 80 milyon aziz milletimizin omurgalı, dik ve kararlı duruşuyla akamete uğratılmıştır.”

Vurucu: Demokrasi ve milli iradeye yönelikti
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, yıldönümü mesajında, “15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Demokrasimize ve milli iradeye karşı yapılan kalkışmayı, bir kez daha kınıyor ve lanetliyorum. Karanlık geceyi aydınlatan şehitlerimizi de minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize ve demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza, şükranlarımı sunuyorum” ifadesini paylaştı.

Uygun: Demokrasi zaferiyle sonuçlandı
Güçlü Sanayici ve İşadamları Derneği GÜÇSİAD Hatay il başkanı Sabahattin Uygun, 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Uygun, seçilmiş hükümetleri devirmeye yönelik darbelerin tarih boyunca birçok ülkeye zarar verdiğini, 15 Temmuz´da Millet tarafından kazanılan Demokrasi zaferinin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini vurguladı.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00