Nöbetçi istasyon ve tamirciler hangileri?

İskenderun´da sokağa çıkma yasağı

GÜNCEL 19.11.2020 12:26:51 0
Nöbetçi istasyon ve tamirciler hangileri?

 İskenderun kaymakamlığı, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı sürecinde kentte görev yapacak benzin istasyonları ile lastik tamircilerini açıkladı.

İskenderun/SES
Yurttaşların, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında kalabalık cadde ve sokaklarda sigara içme yasağına uymalarını isteyen İskenderun Kaymakamlığı, 'Yasağa uyulacağına inanıyoruz. Sigara; sayısız hastalığa yol açtığı şüphesizdir. Dışarıda içilmesi, virüs bulaşını kolaylaştırdığı için ayrıca sakıncalı olduğu aşikar. Lütfen maskenizi sigara için çıkarmayın' açıklamasını yaptı.
Görüşme ve toplantılar için yüz yüze görüşme yerine teknolojiden yararlanılmasın isteyen kaymakamlık, resmi sosyal iletişim sitesinden yaptığı açıklamada, 'Yakın zamanda risk alıp almadığını, ve virüsü taşıyıp taşımadığını bilemeyeceğiniz insanlarla zorunluluk halleri dışında lütfen aynı ortamı paylaşmayın.
Unutmayın: COVID-19 yayılmak için her fırsatı kullanıyor' değerlendirmesini yaptı ve covid 19´a karşı maske, mesafe ve temizlik uygulamasını yineledi.
İskenderun filyasyon istişare toplantısını teknolojiyi kullanarak yapan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden´in başkanlığında yapılan toplantıya ilgili kurum ve kuruluşların amirleri katıldı. Filyasyon Çalışması Takip Kurulu toplantısı kapsamında; Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirlerine yönelik genel bir istişare yapıldı, tedavi süreci ve izolasyon süreci devam eden kişilerin takip ve tarama faaliyetleri değerlendirildi.

Nöbetçi istasyon ve tamirciler hangileri?
İskenderun kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen Koronavirüs Yeni Tedbirleri genelgesinin yarın (20 Kasım 2020 Cuma)itibariyle uygulanmaya başlanacağını anımsatarak, kentte hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı sürecinde kentte görev yapacak benzin istasyonları ve lastik tamircilerini açıkladı. Kaymakamlıktan yapılan benzin istasyonlarına ilişkin açıklamada, 'Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 21.11.2020 ve 22.11.2020 tarihlerinde kura yöntemiyle belirlenmek suretiyle Nöbetçi Akaryakıt İstasyonu uygulaması yapılacaktır. 21 Kasım 2020 Cumartesi saat 20.00´dan, 22 Kasım 2020 Pazar saat 10.00´a kadar olan zaman aralığında ilçede faaliyette bulunan Rende Petrol, Aksoy Petrol, Ayışığı Petrol, Özgür Petrol ve Yıldırım Petrol; 22 Kasım 2020 Pazar saat:20.00´dan, 23 Kasım 2020 Pazartesi saat 05.00´a kadar olan zaman aralığında İlçemizde faaliyette bulunan Kirmit Petrol, Çolak melike Petrol, Şah-Pet Petrol, Beşen Petrol ve Güven Petrol nöbetçi olmak suretiyle hizmet verecek olup, ancak, zorunlu olarak kamu hizmeti vermekte olan araçların anlaşmalı olarak hizmet ve ürün aldığı akaryakıt istasyonları, ihtiyaç duyulması halinde nöbet gözetilmeksizin açılması, kamu ihtiyacının karşılanması zorunludur' ifadesine yer verildi. Kaymakamlığın ayrı bir açıklamasında ise nöbetçi lastik tamirhanelerine ilişkin olarak da şunlara yer verildi: 'Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 21 Kasım 2020 Cumartesi günü açık olacak işyeri, işletme ve kurumlar kapsamında yer alan lastik tamirhaneleri faaliyetlerine devam edecek olup, 22.11.2020 Pazar gününe ilişkin kura yöntemiyle belirlemek suretiyle Nöbetçi Lastik Tamirhanesi uygulaması yapılacaktır. 22 Kasım 2020 Pazar gününde ilçemizde faaliyette bulunan Muzaffer Yakıcı (Sanayi Sitesi), Nihat Zubarioğlu (Pınarbaşı Mahallesi), Ali Şenocak (Dumlupınar Mahallesi), Mehmet Yıldızoğlu (Muradiye Mahallesi), Melih Atraş (Muradiye Mahallesi) nöbetçi olmak suretiyle hizmet verecek olup, ancak, zorunlu olarak kamu hizmeti vermekte olan araçların anlaşmalı olarak hizmet ve ürün aldığı lastik tamirhaneleri, ihtiyaç duyulması halinde nöbet gözetilmeksizin açılması, kamu ihtiyacının karşılanması zorunludur.'


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00