Noel, yarın akşam

Her yıl 24 Aralık´ı 25 Aralık´a bağlayan gece kutlanan Noel Bayramı, Hz. İsa´nın doğumunun simgesi olarak kutlanan bayram olarak biliniyor.

GÜNCEL 23.12.2020 16:26:41 0
Noel, yarın akşam

İskenderun/SES

 Hatay´daki hristiyan cemaatı, Noel Bayramını bu yıl kilise yerine evinde duayla kutlayacak, kiliselerde toplu Noel ayini yapılmayacak.
CHP Hatay İl Gençlik Kolları Başkanvekili Christian Freycoğlu, Noel açıklamasında şunlara yer verdi: 'Bu bayram tüm Hristiyan alemi için coşku içinde kutlanan, heyecanlı bekleyişler içeren, ağaçların büyük bir mutluluk ile rengarenk süslendiği, küçük çocuklarımızın heyecanla Noel Babayı beklediği bayramdır. Bu anlamlı günde bizler 24 Aralık gecesi kiliselerimizde bayram ayinimizi idrak ettikten ve dualarımızı hep birlikte söyledikten sonra aile yemeklerinde bir arada bulunarak bayram coşkusunu yaşamaktayız. Farklı din ve mezheplerin bir arada yaşadığı medeniyetler şehri Hatay´da hoşgörü ve sevginin var olması bizi biz yapan en büyük değerlerdendir, aynı zamanda gelen bayramların coşkusunu birlikte yaşıyor olmak en büyük zenginliklerimizdendir. Bizler birbirimizin bayramlarında aynı heyecana, aynı coşkuya ortak oluyor; birbirlerimizin acı günlerinde hep beraber ağlıyoruz. Bayramlardır insanları bir araya getiren, küskünleri barıştıran, sevenleri kavuşturan...'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22