Noterlik için 30 yıl sıra bekledi

Belen Noteri Sezener, görevine başladı

GÜNCEL 16.06.2021 16:33:10 0
Noterlik için 30 yıl sıra bekledi

Akın Bodur/İskenderun

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile muhtarlar, Belen´de geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan Belen Noterliğini ziyaret etti. Belen´e atanan noter Pınar Emine Karaa Sezener, iki personelle hizmet vermeye başladıklarını belirtti.

Noter, Pertek´ten Belen´e atandı
6-7 bin Suriyeli göçmen hariç Kış aylarında sabit nüfusun 34 bin olurken, bu sayının yaz aylarında yaylalar nedeniyle 90 bine çıktığı belirten noter Sezener, Belen´in ikinci görev yeri olduğunu, daha önce Tunceli´nin Pertek ilçesinde noterlik görevinde bulunduğunu söyledi. Noter Sezener, 30 yıl avukatlık yaptığını ve noterlik yapmak için 30 yıl sıra beklediğini ve iki yıl önce Pertek´e atanarak, noterliğe başladığını ifade etti.

Dualı kutlama
Kuran-ı Kerim´in okunup, hayırlı olsun dileğinin iletildiği ziyarette konuşan belediye başkanı Gül, “Kentte hizmet vermeye başlayan ve Belen´in ilk noterliğini kurum müdürleri, ilçe başkanları, muhtarlarla birlikte ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Belen´e belki noter gelmesi gecikti ama artık Belen´de noter var. Ve bize düşen, notere sahip çıkmak, işlemleri burada yaptırmaktır' dedi ve Belen´e noterin gelmesinde katkısı bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Lütfi Kaşıkçı ile emeği geçenlere, teşekkür etti. Ziyarette bulunanlara teşekkür eden Belen Noteri Sezener de, 'Belen´e geldiğimi için mutluyum. Sizlere hizmet etmek benim için şereftir' değerlendirmesini yaptı. İlçe müftüsü Mehmet Seri Doğru´nun dua ettirdiği ziyarete, Belen Emniyet Müdürvekili Volkan Aşgın, Belen Jandarma Komutanı Mehmet Bozkurt, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile bazı mahallelerin muhtarlar da katıldı. Belen Noterliği, kentteki Atatürk Parkı ve Anıtının yanındaki sokakta hizmet veriyor.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22